Skip to main content

Στον πάγο για το 2017 τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Η Διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης αποφάσισε να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το έτος 2017.

Να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το έτος 2017 αποφάσισε η Διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο για το έτος 2017, όπως και τα προηγούμενα έτη, έχουν ως εξής:

Κατοικίες
1,65€/τ.μ.
Κατοικίες αναπήρων-ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, κ.λ.π. μείωση 50%
0,83€/τ.μ.

Στεγασμένοι επαγγελματικοί χώροι καταστήματα
3,46€/τ.μ.

«Είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη. Ήδη το 2011 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης 18% στα σπίτια και 20% στα καταστήματα. Έτσι τα εξισώσαμε με τα δημοτικά τέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, όπως είχαμε υποσχεθεί. Το 2012 μειώσαμε και πάλι τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο μας 6%. Στην απόφαση μας αυτή προχωρήσαμε, παρά τις τεράστιες μειώσεις των πόρων των δήμων, με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κτλ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, τις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών», τόνισε ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑμΕΑ ισχύει η υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μειωμένη σε ποσοστό 50%.