Skip to main content

Μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά deals που θα ανακοινωθούν

Μεγάλες ελληνικές εταιρίες -leaders οι περισσότερες στον κλάδο τους αλλά υπερχρεωμένες, ετοιμάζονται για ραγδαίες διοικητικές και μετοχικές μεταβολές.

Συνεχίζουν τα μικρά και μεγάλα deals στoν ιδιωτικό τομέα, που αργά αλλά σταθερά δείχνει να ξυπνά από τον λίθαργο και να δίνει και πάλι σημεία ζωής. Έστω, με τη βοήθεια ξένων επενδυτών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρώτο βήμα που γίνεται να επιτευχθεί ο στόχος είναι ένα... ξεκαθάρισμα.

Οπως πληροφορείται η Voria.gr, μεγάλες ελληνικές εταιρείες - leaders οι περισσότερες στον κλάδο τους, αλλά υπερχρεωμένες, ετοιμάζονται για ραγδαίες διοικητικές και μετοχικές μεταβολές‎. Οι πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη μιας λίστας με περίπου 75 εταιρίες οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών κι έχει προκύψει μετά από μια διασταύρωση στοιχείων, μεταξύ τους. Προέρχονται, σχεδόν, από όλους τους κλάδους της  επιχειρηματικής δραστηριότητας και πολλά από αυτά τα ονόματα προκαλούν εντύπωση.

Παράλληλα με αυτό το ξεκαθάρισμα, προχωρούν και πωλητήρια. Σύμφωνα με συνήθως έγκυρη πηγή προσεχώς θα ανακοινωθεί ότι "βγαίνει" προς πώληση τα ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα, με μεγάλη παράδοση εντός ελληνικών ορίων.

Επίσης ο όμιλος Π. Γερμανός συνεχίζει τις κινήσεις διεύρυνσης. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταθέσει προσφορά για την απόκτηση της Avis Hellas στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι λύνεται και το μυστήριο για το ποιος ήταν ο υποψήφιος που εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή και ζήτησε από την πωλήτρια Τράπεζα Πειραιώς μια παράταση ημερών στην προθεσμία υποβολής προσφορών.

Τέλος, φαίνεται να τα βρίσκουν η Hilton με τους νέους ιδιοκτήτες του ομόνυμου ξενοδοχείου της Αθήνας. Τι σημαίνει αυτό; Η Hilton θα συνεχίσει το μανατζάρισμα της μονάδας, αλλά υπό άλλο brand του χαρτοφυλακίου της.

Και έπεται συνέχεια...