Skip to main content

Μικρή μείωση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

Ττον Ιανουάριο πουλήθηκαν 5.748 επιβατικά αυτοκίνητα σε όλη την χώρα, με τον όγκο των πωλήσεων να καταγράφει μείωση της τάξης του 1,5%.

Μικρή μείωση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σημειώθηκε τον πρώτο μήνα της χρονιάς, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τον Ιανουάριο πουλήθηκαν 5.748 επιβατικά αυτοκίνητα σε όλη την χώρα. Εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός θα κυμανθεί γύρω στα 5.760 αυτοκίνητα, όταν προστεθούν και τα αυτοκίνητα που αφορούν μερικούς διαγωνισμούς. Σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 1,5%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι την υψηλότερη επίδοση στην ελληνική αγορά σημείωσε η Toyota. Η ιαπωνική μάρκα πούλησε 831 καινούργια αυτοκίνητα που ανήκουν στην πολυπληθή γκάμα της. H Toyota σύντομα θα ξεκινήσει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του RAV- 4.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα των πωλήσεων κατέλαβε η γερμανική φίρμα Opel, η οποία διέθεσε 537 αυτοκίνητα και λανσάρει αυτή την περίοδο τη νέα γενιά του Astra. Η τριάδα κλείνει με μια γαλλική μάρκα την Peugeot. Η επίδοση της είναι 497 αυτοκίνητα. Η Peugeot λανσάρει το ανανεωμένο 208.

H Nissan βρίσκεται στην τέταρτη θέση της γενικής λίστας με 400 πωλήσεις. Ακολουθούν, VW 391, Suzuki 374, Ford 339, Citroen 274, Renault 232 και Fiat 228 μονάδες κ.α.

Η πρώτη μάρκα στην άτυπη premium κατηγορία είναι η BMW, η οποία διέθεσε 219 πολυτελή αυτοκίνητα. Η Volvo κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση με 201 πωλήσεις. Ακολουθήσαν η Audi με 158 πωλήσεις και την άτυπη κατάταξη των πολυτελών αυτοκινήτων κλείνει η Mercedes που ταξινόμησε 99 αυτοκίνητα. Πουλήθηκαν όμως και 14 αυτοκίνητα ιδιαίτερα υψηλής αξίας. Ειδικότερα, κυκλοφόρησαν 7 Land Rover, 3 Lexus, 3 Jaguar και 1 Porsche.