Skip to main content

Μικρή παράταση για το Θωρηκτό Αβέρωφ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το ιστορικό πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτωβρίου - Την παράταση της παραμονής είχαν ζητήσει αρκετοί θεσμικοί φορείς της πόλης

Μικρή παράταση θα δοθεί στην παραμονή του εμβληματικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «Γ. Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη, μετά και από τις σχετικές εκκλήσεις θεσμικών φορέων της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σύντομη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας στο Ολυμπιακό Μουσείο, μετέφερε εκ μέρους της πόλης αυτό το αίτημα, επικαλούμενος την πρωτοφανή προσέλευση του κόσμου, με τον Πάνο Καμμένο να το αποδέχεται.

Μένει να διευκρινιστεί πόσο θα είναι το διάστημα της παράτασης αυτής, η οποία θα είναι η δεύτερη, καθώς το πλοίο ήδη είχε συμφωνηθεί να παραμείνει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτωβρίου, έτυχε εντυπωσιακής υποδοχής από τον κόσμο της πόλης, ο οποίος το επισκέφτηκε μαζικά για να ξεναγηθεί στους χώρους του, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι την παράταση της παραμονής του ιστορικού συμβόλου του Πολεμικού Ναυτικού «Γ. Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για μία περίοδο τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα, είχαν ζητήσει με επιστολή τους στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, 26 δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλη της ΠΕΔ-ΚΜ.

Το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις εξής ώρες:

- Δευτέρα-Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 13:45 και από τις 16:00 έως τις 18:30 και
- τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 18:30.

Από τις 29 Οκτωβρίου και μέχρι τον απόπλου θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 13:10 και από τις 15:00 έως τις 17:30.
Η είσοδος για τους ενήλικες είναι στα τρία ευρώ.