Skip to main content

Μικροεπεισόδια στην πορεία για τη μνήμη του Φύσσα στην Αθήνα

Οι ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και της ομάδας αγνώστων συνεχίστηκαν με πετροπόλεμο στα γύρω στενά της περιοχής, ενώ αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην περιοχή έχει ηρεμήσει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου και κατευθύνθηκε προς το Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 8 μ.μ είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδίκασαν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».