Skip to main content

Μυλόπουλος:Σε συνεννόηση με δήμο και φορείς οι ρυθμίσεις στη Βενιζέλου

Ο πρόεδρος της Αττική Μετρό υποστήριξε ότι αυτό που επιβαρύνει τη Θεσσαλονίκη δεν είναι τα έργα του μετρό, αλλά οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις.

Σε κοινή σύσκεψη θα καλέσει η Αττικό Μετρό τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και τους φορείς της πόλης για τις επικείμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο κέντρο λόγω της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου.

Σε ρεπορτάζ της η Voria.gr είχε αναφερθεί στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πιθανότατα θα είναι η μονοδρόμηση της Εγνατία στο ύψος της Βενιζέλου για περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών αλλά και το κλείσιμο της Βενιζέλου για δύο χρόνια στο τμήμα λίγο πάνω από την Ερμού και έως το Καραβάν Σαράι (δείτε εδώ).

 

Ο πρόεδρος της Αττικός Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ διευκρίνισε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην οδό Βενιζέλου δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη και πως πριν εκδοθούν οι σχετικές άδειες θα ενημερωθούν ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι άλλοι φορείς και θα ληφθεί προσπάθεια να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν.

«Όπως είναι γνωστό, το μετρό τρέχει για πρώτη φορά και βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης. Ο σταθμός Βενιζέλου είναι γνωστό ότι είναι ο πλέον καθυστερημένος σταθμός καθώς εξαιτίας του ανιστόρητου διλήμματος ή αρχαία ή μετρό που δίχασε την πόλη δεν έχει γίνει καμία κατασκευαστική παρέμβαση τόσον καιρό στον σταθμό, για τον οποίο τώρα ξεκινάει η κατασκευή του. Το 2018 την ώρα που οι λαμαρίνες και οι καταλήψεις στους 11 από τους 13 σταθμούς θα απομακρύνονται και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα απελευθερώνονται την ίδια ώρα, στη Βενιζέλου που θα είναι σε εξέλιξη τα έργα, θα ληφθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά μέτρα», σημείωσε o κ. Μυλόπουλος.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου είναι ανεξάρτητες από την παραμονή των αρχαίων στη θέση τους και θα λαμβάνονταν ούτως ή άλλως σε όποιο σενάριο επιλέγονταν σχετικά με τα αρχαία που βρέθηκαν στο σταθμό.

«Αυτό που επιβαρύνει τη Θεσσαλονίκη δεν είναι τα έργα του μετρό, αλλά οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις», κατέληξε.

Σημειώνεται πως χθες σε αυστηρή του ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης είχε τονίσει πως οι προγραμματισμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι καταστροφή για την αγορά της πόλης (δείτε εδώ).