Skip to main content

Μίνι μάρκετ στο κέντρο προσφύγων στα Διαβατά προτείνει ο Μπουτάρης

'Ηδη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με το δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, από τον οποίο περιμένει την έγκριση της πρότασης.

Την αποθήκη 9 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ως αποθηκευτικό χώρο για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, προετοιμάζει η διοίκηση του κεντρικού Δήμου.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μετά από επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διαθέτει τη συγκεκριμένη αποθήκη και ήδη από το πρωί καθαρίζεται ο χώρος.

Ωστόσο, η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται με συντονισμό και μέσα από ανακοινώσεις του Δήμου, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ.Μπουτάρης πρότεινε να δημιουργηθεί ένα μίνι – μάρκετ μέσα στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στα Διαβατά. 'Ηδη υπήρξε μια συζήτηση με το δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, από τον οποίο περιμένει την έγκριση της πρότασης. "Να μην χρειάζεται να βγαίνουν οι πρόσφυγες από το στρατόπεδο και να τους γδέρνουν οικονομικά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης.

'Ολα τα παραπάνω ειπώθηκαν στο περιθώριο συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) που υπογράφηκε μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου της ΧΑΝΘ, Ιωάννη Σωσσίδη.