Skip to main content

Μίνι ποδοσφαιρικοί αγώνες και Λαϊκός αγώνας δρόμου στην Καλαμαριά

Οι αναμετρήσεις «Mini soccer» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του 4ου και 15ου Δημοτικού Σχολείου.

Με δύο ακόμη σημαντικούς αγώνες για παιδιά και ενήλικες συνεχίζονται οι αθλητικές δράσεις του Προγράμματος «ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ- 2017» που διοργανώνει το γραφείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η πρώτη εκδήλωση αφορά Μίνι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με τίτλο «Mini soccer» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο όπου στεγάζονται τα δύο Δημοτικά Σχολεία το 4ο και 15ο, (πίσω από το γήπεδο του Απόλλωνα). Στους αγώνες αυτούς μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά ηλικίας από έξι μέχρι 12 χρόνων που αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να αναμετρηθούν με τους συμπαίκτες τους.

Δήμος Καλαμαριάς και Κέντρο Ειδικής Αγωγής – «Πάμε μαζί»

Ο Δήμος Καλαμαριάς αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας το Κέντρο ειδικής Αγωγής, διοργανώνει την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11.30 το πρωί «Λαϊκό αγώνα δρόμου - δυναμικού βαδίσματος 3.000 μέτρων και αγώνα 1.000 μέτρων Δημοτικών σχολείων». Άνδρες και γυναίκες αλλά και παιδιά από 12 ετών και πάνω (μαθητές γυμνασίων και λυκείων) θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν ή να βαδίσουν μια διαδρομή 3.000 μέτρων, διασχίζοντας δημόσιους δρόμους μέσα στα όρια της πόλης Καλαμαριάς.

Ο Δήμος θέλοντας να δώσει μια κοινωνική διάσταση, συνδέει το αθλητικό αυτό γεγονός με μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και οι συμμετέχοντες, μόνο στη διαδρομή αυτή των 3.000 μέτρων, θα προσφέρουν 2 ευρώ για τις ανάγκες του Κέντρου Ειδικής Αγωγής.

Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, μαθητές δημοτικών σχολείων (ηλικίας από 6 μέχρι 12 χρόνων) θα τρέξουν ή θα βαδίσουν, καλύπτοντας μια μικρότερη διαδρομή, 1.000 μέτρων.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου). Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη.

Στο τέλος των αγώνων θα απονεμηθούν σε όλους όσους πάρουν μέρος αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και θα μοιραστούν πλούσια δώρα.