Skip to main content

Μαθητές ενημερώνουν για τη δωρεά μυελού των οστών στην Αριστοτέλους

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι ίδιοι οι μαθητές του 28ου ΓΕΛ σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδα.

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μυελού των οστών έστειλαν, σήμερα, από την πλατεία Αριστοτέλους, μαθητές από το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης καθώς και από άλλα σχολεία της πόλης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι ίδιοι οι μαθητές του 28ου ΓΕΛ σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης με τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδα.

Το 28ο ΓΕΛ Τούμπας προχώρησε στη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης με την μορφή της Κοιν.Σ.Επ -Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση- η οποία μέσω των υπηρεσιών που παρέχει, όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης, έχει ως απώτερο στόχο την προώθηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Η εικονική επιχείρηση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΣΕΝ(Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, που είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω στάθηκε η ασθένεια ενός μαθητή του συγκεκριμένου λυκείου, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία και έγινε εφικτό να βρει συμβατό δότη από την Παγκόσμια Τράπεζα εθελοντών μυελού των οστών.

«Έχουμε σκοπό να στειλουμε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να ενταχθεί η ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών στην εκπαίδευση», ανέφερε η μαθήτρια Μυρσίνη Σαλασίδου.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα για το οποίο η κοινωνία θα έπρεπε να είναι ευαισθητοποιημένη. Τα παιδιά προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης.

Σήμερα μαθητές προσέφεραν «δείγμα της μπατονέτας», ζωγράφισαν σε μεγάλα πανό για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.