Skip to main content

Σαββίδης για ΔΟΛ: Αδιαφανείς διαδικασίες, κάποιοι τις πολιτικοποίησαν

Αιχμές για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη δημοπρασία για τον ΔΟΛ αλλά και μήνυμα συνδιοίκησης στο Mega με Μαρινάκη - Βαρδινογιάννη.

«Μία εταιρεία αξίζει όσο τα χρεή της και σε ό,τι αφορά το Mega που αργοπεθαίνει είμαι πρόθυμος να πάρω όλες τις οφειλές του, που πλησιάζουν τα 200 εκατομμύρια. Όσοι έχουν αμφιβολίες ας μου δώσουν τη δυνατότητα για να δούνε αν μπορώ να το κάνω".

Τα παραπάνω είπε ο Ιβάν Σαββίδης την ώρα που ο ομογενής επιχειρηματίας προσερχόταν στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ για την ειδική εκδήλωση που σφαγίζει την έναρξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα του.

«Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω το πρώτο ποσό, είναι 25 εκατομμύρια, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος όρος. Από αυτά τα 25 εκατ., τα 8 εκατ. πρέπει να πάνε στην καταβολή των χρεών στους εργαζόμενους, ένα μέρος των χρημάτων πρέπει να πάει για να ξεκινήσει τη δουλειά το κανάλι, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να πάνε στην τράπεζα, έτσι ώστε να μειωθεί ένα μέρος του βάρους των χρεών. Το MEGA, το οποίο τώρα πεθαίνει ταυτόχρονα πληρώνει 9% για την εξυπηρέτηση των δανείων. Αν θα πάτε σε οποιοδήποτε τράπεζα θα πάρετε με 4% και 5% δάνειο, πώς μπορεί το MEGA να πληρώσει 9%; Δεν μπορεί. Και υπάρχει μόνο μία λύση, με γρήγορους ρυθμούς, να μειώσουμε το βάρος», πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης.

Ερωτηθείς για τον σημερινό διαγωνισμό για τον ΔΟΛ, στον οποίο πλειοδότησε ο κ. Μαρινάκης, κ. Σαββίδης έκανε λόγο για πρόθεση «πολιτικοποίησης» της διαδικασίας από κάποιους, για κλειστές και αδιαφανείς διαδικασίες ενώ σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε με τα λεφτά της εγγυητικής τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα υπάρχει με τα λεφτά από την Κύπρο. Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;»

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι αυτό που τον σόκαρε είναι η προσπάθεια να τον συνδέσουν με την διαπλοκή. Επίσης για τον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ είπε ότι η Επιτροπή έχει ευθύνη γιατί ενώ με κλειστές πόρτες, δεν διασφαλίστηκε η μυστικότητα και πληροφορίες διέρρεαν στα Μέσα. 

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους λόγους που θέλει τόσο πολύ να αποκτήσει το Mega, είπε χαμογελώντας: «θέλω το πρωί το Mega να με ξυπνάει στη γλώσσα μου και όπως με ξύπναγε η μητέρα μου».

Όταν ερωτήθηκε για το θέμα συνδιοίκησης με τον κ. Μαρινάκη, και τους υπόλοιπους μετόχους του Mega, με αφορμή και τη δημοπρασία του ΔΟΛ, είπε ότι το Mega «θα έχει διοικητικό συμβούλιο, 35% Bαρδινογιάννης, 22% Μαρινάκης και 20% εγώ» και πρόσθεσε:

«Θα προστατεύω τους υπαλλήλους, την εταιρεία και δεν θα επιτρέψω να την πτωχεύσουν».

Επίσης, τόνισε ότι πιστεύει ότι από την αγοραπωλησία των μετοχών δεν θα πρέπει να πάρουν χρήματα αυτοί που χεοκόπησαν το κανάλι αλλά να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που το δημιούργησαν, οι προμηθευτές και οι τράπεζες.