Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
x

ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τομή για τη χώρα που σηματοδοτεί η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε «η νέα περίοδος ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα».

«Μεγάλες θεσμικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος πρέπει να δρομολογηθούν από σήμερα με αποφασιστικότητα και τόλμη», τόνισε και αναφέρθηκε στον «Κλεισθένης», στην αλλαγή των εκλογικών περιφερειών, στη συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Αυτό θα είναι και το διακύβευμα στις τοπικές κοινωνίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Έστειλε μήνυμα ότι «η μάχη μας για δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη Ελλάδα όχι μόνο δε θα σταματήσει, αλλά θα ενταθεί στη μεταμνημονιακή εποχή».

«Και το μέτωπο μας δεν θα είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και η εξυγίανση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλο το θεσμικό πλαίσιο. Πάρτε για παράδειγμα τη χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης για τις μίζες της Siemens. Προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα. Και μας αποδεικνύει ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου που χρεοκόπησαν τη χώρα, θα είναι διαρκείς και πολυεπιπέδες. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους», ανέφερε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ