Skip to main content

Μηνύματα υπέρ της υγιεινής ζωής στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτο)

Ομάδα φοιτητών Ιατρικής ενημερώνει τους πολίτες για τον σακχαρώδη διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα στην Αριστοτέλους.

Με μηνύματα υπέρ της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και του εμβολιασμού «βομβαρδίζονται» όσοι περάσουν σήμερα από την οδό και την πλατεία Αριστοτέλους.

Η ομάδα φοιτητών Ιατρικής, Hellenic Medical Students International Committee, ενημερώνει τους πολίτες για τον σακχαρώδη διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα  προσφέροντας τους παράλληλα φρούτα και παρουσίαζοντας γυμναστικές επιδείξεις.

Η δράση οργανώθηκε, όπως ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr το μέλος της ομάδας, Ουριάννα Κονταξή, με αφορμή τη 14η Νοεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη.

Λίγο πιο κάτω, η οργάνωση LIONS με τη συνδρομή του ΑΧΕΠΑ πραγματοποιεί δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις μέσω της κινητής μονάδας οφθαλμολογικού ελέγχου που διαθέτει. Η οργάνωση, που μετράει 102 χρόνια ζωής, θα βρίσκεται και αύριο στην πλατεία Αριστοτέλους αυτή τη φορά για να προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για τον διαβήτη και το διαβητικό πόδι από τις 9.30 έως τις 14.00.



Στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως βρίσκεται επίσης το σταντ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όπου μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια για τα πλεονεκτήματα και την αναγκαιότητατου εμβολιασμού.