Skip to main content

Μήνυση για φωτιά σε αυθαίρετη χωματερή στο Ωραιόκαστρο

Η μήνυση κατατέθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απο κάτοικο του χωριού Φιλαδέλφειας στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη φωτιά σε αυθαίρετη χωματερή κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάτοικος του χωριού Φιλαδέλφειας στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο Νίκος Τόλης το σπίτι του οποίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την αυτοσχέδια χωματερή, «υπάρχει άμεση συνέπεια και επικείμενος ρεαλιστικός κίνδυνος για την υγεία τόσο της οικογένειάς μου όσο και για τη δημόσια υγεία όλων των περίοικων από τους καπνούς, τις αναθυμιάσεις τις εκκλήσεις πιθανόν επικίνδυνων ουσιών και αερίων από την καύση των απορριμμάτων».

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από περίπου δύο 24ωρα και «ακριβώς επάνω στα όρια της οικιστικής ζώνης (περιοχή NATURA) σε απόσταση 300-400 μέτρων από το χωριό της Νέας Φιλαδέλφειας», πήραν μέρος τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά «δυστυχώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει εσωτερικά της χωματερής, μέχρι σήμερα, δηλαδή, για ένα συνεχές 3ήμερο».

Αναφέρει ακόμη ότι στον χώρο αυτό «ακόμα και συνεργεία της καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου έχουν εναποθέσει υλικά προς ανακύκλωση, κλαδιά κ.α.»