Skip to main content

Μήνυμα φιλίας από Μεντβέντεφ προς Χριστόφια

Θερμό μήνυμα στήριξης στον πρόεδρο, Δ. Χριστόφια, απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος με αφορμή την 50ή επέτειο εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου.
Θερμό μήνυμα στήριξης στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Ντ. Μεντβέντεφ, με αφορμή την 50ή επέτειο εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συμβάλει στην επίτευξη δίκαιης και καθολικής διευθέτησης του Κυπριακού.

«Είναι ευχάριστο ότι οι παλαιές παραδόσεις φιλίας και συνεργασίας των χωρών μας δυναμώνουν και αναπτύσσονται», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μεντβιέντεφ, σημειώνοντας ότι «η ειλικρινής συμπάθεια και ο αμοιβαίος σεβασμός που αισθάνονται ο ένας προς τον άλλον, ο ρωσικός και ο κυπριακός λαός, παίζουν σημαντικό ρόλο στην σταθερά ανοδική ανάπτυξη της διμερούς πολιτικής, εμπορικο-οικονομικής και ανθρωπιστικής εταιρικής σχέσης».

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι επικείμενες τον Οκτώβριο συνομιλίες μας στην Κύπρο θα είναι, όπως πάντοτε, αποτελεσματικές και θα υπηρετήσουν την περαιτέρω εμβάθυνση του αποδοτικού διαλόγου», δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας και στη διεθνή σκηνή», υπογραμμίζει ο κ. Μεντβιέντεφ, συμπληρώνοντας: «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειες προς το συμφέρον της εδραίωσης των βάσεων ασφαλείας και σταθερότητας στην Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, να συμβάλουμε στην επίτευξη δίκαιης και καθολικής διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος».