Skip to main content

Μήνυση για τα αγροτικά μπλόκα από τον ΣΒΘΚΕ

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για τα αγροτικά μπλόκα προχωρά εντός της ημέρας της η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.
Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για τα αγροτικά μπλόκα προχωρά εντός της ημέρας της η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος την ώρα που πολλές θεσσαλικές επιχειρήσεις καταγράφουν μεγάλες ζημιές από το κλείσιμο των δρόμων και τον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών.

 Η απόφαση για τη μήνυση ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. του ΣΒΘΚΕ το οποίο ακολουθεί αντίστοιχη κίνηση των ξενοδόχων της Μαγνησίας, αλλά και των διοικήσεων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Όπως δηλώνουν τα στελέχη του ΣΒΘΚΕ, μπορεί τα αιτήματα των αγροτών να είναι δίκαια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν με τις κινητοποιήσεις τους να καταστρατηγείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και εμπορευμάτων.

 Οι βιομήχανοι μιλούν για σημαντικές ζημιές που έχουν υποστεί δεκάδες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας της αύξησης στο μεταφορικό κόστος, αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην παραλαβή πρώτων υλών καθώς και στην αποστολή των προϊόντων στη Β. Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Βαλκανικής. Από την πλευρά της η διοίκηση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων τηρεί στάση αναμονής και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της για την κατάθεση μηνύσεων κατά των αγροτών.