Skip to main content

Μειωμένα τιμολόγια ζητούν δήμος Θεσσαλονίκης και ΠΕΔΚΜ λόγω χιονιά

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αλλά και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μακεδονίας έστειλαν επιστολές προς την κυβέρνηση για μειωμένα τιμολόγια.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο για μειωμένα τιμολόγια σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ και ΕΔΑΘΕΣΣ (Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΑΕ) για τον μήνα Ιανουάριο.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί ομοφώνως από τις Διοικήσεις των εταιρειών να εξετάσουν και να αποφασίσουν τη μείωση των τιμολογίων τους για το μήνα Ιανουάριο του 2017 και την τμηματική καταβολή των οφειλών, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που ανέκυψαν τις ημέρες του παγετού και του χιονιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας στην εξόφληση των λογαριασμών τους».

Αποδέκτες της επιστολής ήταν επίσης ο υπουργός και ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, οι βουλευτές της Α’ και της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα Κ. Νοτοπούλου καθώς και οι εταιρείες ΕΔΑΘΕΣΣ, ΔΕΗ και ΕΥΑΘ.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για μειωμένα τιμολόγια είχε καταθέσει στην συνεδρίαση του προηγούμενο δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Σώματος Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Επίσης, επιστολή με θέμα «Θέσπιση μειωμένου τιμολογίου για καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και ύδρευσης», με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2017 και αποδέκτες τους υπουργό και αν. υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθώς και τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (κοινοποίηση: ΔΕΗ, ΕΔΑΘΕΣΣ και ΕΥΑΘ), απέστειλε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην επιστολή του το Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ κάνει λόγο για παρατεταμένη κακοκαιρία με ασυνήθιστα σφοδρές εξάρσεις, ολικούς παγετούς και υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, που οδηγούν υπεχρεωτικά σε αυξημένες καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και ύδρευσης, ενώ ταυτόχρονα προξενούνται εκτεταμένες βλάβες στα αντίστοιχα δίκτυα και εγκαταστάσεις.

Η ΠΕΔΚΜ ζητεί να θεσπιστει για τις καταναλώσεις του Ιανουαρίου μειωμένο τιμολόγιο:

α) ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας
β)φυσικού αερίου στα όρια των οποίων επεκτείνεται το δίκτυο διανομής και
γ)ύδρευσης στους δημους στα όρια των οποίων επεκτείνεται η αρμοδιότητα της ΕΥΑΘ

Παράλληλα, ζητά να δοθεί η δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης των σχετικών λογαριασμών.