Skip to main content

Μειωμένο τιμολόγιο σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ και ΕΠΑ ζητά ο δήμος Ωραιοκάστρου

H διοίκηση του δήμου προτείνει στις αρμόδιες ΔΕΚΟ να μειώσουν τα τιμολόγιά τους για τον μήνα Ιανουάριο ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Να επιδείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία ζητά από τις εταιρείες κοινωνικής ωφέλειας η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δημότες λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν κατά τις ημέρες του παγετού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ενημέρωσε το σώμα ότι η διοίκηση του δήμου προτείνει στις αρμόδιες ΔΕΚΟ να μειώσουν τα τιμολόγιά τους για τον μήνα Ιανουάριο ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες.

«Είναι γνωστό ότι η χώρα μας περνά μια μακροχρόνια οικονομική κρίση, με συνέπεια μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η χώρα μας έζησε έντονα και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που είχαν ως αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν, λόγω του παγετού, πολλές βλάβες στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης στην περιοχή μας, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές του νομού», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εταιρείες κοινής ωφέλειας θα επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία και θα στηρίξουν τους πολίτες του Ωραιοκάστρου ώστε να αντεπεξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες λόγω των συγκυριών. Μάλιστα από την ΕΥΑΘ ζητούμε να αναλάβει την αντικατάσταση των μετρητών ύδρευσης χωρίς να υπάρξει σχετική χρέωση στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Γαβότσης.