Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδιαφέρεται να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μία στρατηγική για την μείωση των δανείων

Aξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση των κόκκινων δανείων τους ζητά από τις ελληνικές τράπεζες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Γουίλιαμ Μάρεϊ.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μία αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση των κόκκινων δανείων τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δεν επεκτάθηκε περισσότερο στο θέμα, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος χαρακτήρισε εποικοδομητική την πρόταση της ΕΚΤ για τα stress test των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ. Μάρεϊ δεν απεδέχθη ότι το Ταμείο "υπέστη ήττα" ή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εγκαταλείποντας το αίτημα που είχε θέσει το ίδιο για την διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου των ελληνικών τραπεζών (AQR) παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση προσομοίωσης σε ακραίες συνθήκες (stress test).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ