Skip to main content

Μειώθηκαν 37% οι νέες θέσεις εργασίας στο City λόγω Brexit

Περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα φύγουν από τη Βρετανία ή θα δημιουργηθούν κάπου αλλού, σύμφωνα με έρευνα.

Η προσεχής έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο βασικός λόγος για την πτώση κατά 37% των νέων διαθέσιμων θέσεων εργασίας στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου το Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley.

Οι νέες θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο το Δεκέμβριο μειώθηκαν στις 3.150 από τις 4.980 τον Δεκέμβριο του 2016, αναφέρει το report, καθώς η αβεβαιότητα για τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ καθιστά τις εταιρείες στο Λονδίνο απρόθυμες να προσλάβουν.

«Το Brexit συνέτριψε το εργατικό δυναμικό του City το 2017», δήλωσε ο Hakan Enver, στέλεχος της Morgan McKinley.

Περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα φύγουν από τη Βρετανία ή θα δημιουργηθούν κάπου αλλού στα επόμενα χρόνια, εάν η χώρα δεν θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά το Brexit.

Το μέλλον του Λονδίνου ως το βασικό χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στις συζητήσεις για το Brexit, επειδή ο κλάδος είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων από την εταιρική φορολόγηση της χώρας.

Πολλές τράπεζες, ασφαλιστικές και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες είναι πιθανό να υποχρεωθούν να μεταφέρουν θέσεις εργασίας εάν –όπως αναμένεται- η Βρετανία χάσει τον μηχανισμό του ευρωπαϊκού "διαβατηρίου" που τις επιτρέπει να πουλάνε τα προϊόντα τους ελεύθερα εντός της ΕΕ από το Λονδίνο.