Skip to main content

«Μοιρασιά» βαθμών για Αστέρα και Ξάνθη στην Τρίπολη

Παρότι και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις το θέαμα ήταν μέτριο αν όχι κακό και οι φάσεις λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο εναρκτήριος αγώνας της 20ής ημέρας στη Super League, καθώς Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Παρότι και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις το θέαμα ήταν μέτριο, αν όχι κακό, και οι φάσεις λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες.

Το σκορ άνοιξε στο 29ο λεπτό ο Τσιλιανίδης με κοντινό σουτ, ύστερα από ασταθή απόκρουση του Ζίβκοβιτς στην κεφαλιά του Ιγκλέσιας, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν χάρηκαν για πολύ, πάντως, αφού στην αμέσως επόμενη επίθεση η Ξάνθη ισοφάρισε με υπέροχη κεφαλιά του Κάστρο από σέντρα του Σιλά, στο παρθενικό γκολ του Αργεντινού επιθετικού στη Λίγκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες κυριάρχησαν, αλλά ο Ζίβκοβιτς ύψωσε το ανάστημά του οσάκις χρειάστηκε να επέμβει και συγκεκριμένα στο 64', όταν νίκησε τον Μανιά στο μεταξύ τους τετ α τετ και στο 75', σε φάση «καρμπόν», ενώ στο 78' ο Τόνσο σούταρε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο ίδιο διάστημα οι Ακρίτες είχαν μόνο μία αλλά «φαρμακερή» ευκαιρία, καθώς στο 69ο λεπτό ο Αθανασιάδης έκανε κακή έξοδο, ο Μπρίτο σούταρε και ο Πασαλίδης αποσόβησε το 0-1 αποκρούοντας στη γραμμή της εστίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Σελίν (89’ Μαντίντα), Κυριακόπουλος (45’ Καλτσάς), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (45’ Ισνάλντο), Τόνσο, Μανιάς

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κίκε (73’ Γέντρισεκ), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά (57’ Κασάδο), Σβάρνας, Καμαρά, Φασίδης (61’ Μπρίτο), Κάστρο