Skip to main content

Μίσθωση διαμερισμάτων για πρόσφυγες από το δήμο Καλαμαριάς

Τα διαμερίσματα θα μισθωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 και με δυνατότητα παράτασης ενός έτους, ενώ το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Περίπου δέκα διαμερίσματα, με απευθείας ανάθεση, πρόκειται να μισθώσει ο Δήμος Καλαμαριάς, με στόχο την κάλυψη 60 θέσεων υποδοχής προσφύγων.

Τα διαμερίσματα, τα οποία πρέπει να είναι εντός των ορίων του δήμου, πρόκειται να μισθωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 και με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Η διαδικασία, αποτελεί μέρος προγράμματος παροχής θέσεων υποδοχής και προσωρινής στέγασης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αφορά τους αιτούντες άσυλο και τους δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ.

Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την υλοποίηση του έργου συγκροτήθηκε εταιρικό σχήμα με συντονιστή τον Δήμο Θεσσαλονίκης και εταίρους το Δήμο Νεάπολης - Συκεών, τον Δήμο Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη ΧΑΝΘ, την ΜΚΟ PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Δείτε εδώ την πρόσκληση ενδιαφέροντος ή κατεβάστε την αίτηση.

Για τη μίσθωση θα ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας μίσθωσης λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του θέματος και βάση του Ν.4332/15 άρθρο 14 παρ.10 όπως αυτή αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 19 Ν.4375/2016 και του Ν.3130/03 άρθρο 3 παρ.2 εδάφιο α. Η ως άνω μίσθωση εγκρίθηκε με την υπ΄ αρ. 332/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμαριάς.