Skip to main content

Μυστήρια ιστορία με ελληνικές νάρκες στη Βουλγαρία!

Η βουλγαρική κυβέρνηση προσπαθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα επικίνδυνες νάρκες που εισήχθησαν στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, κ. Νικολάι Νέντσεφ, δήλωσε ότι το υπουργείο του προσπαθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα επικίνδυνες νάρκες που εισήχθησαν στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία, με σκοπό να τις καταστρέψει σε περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ.

Αυτό έγραψε ο βουλγαρικός Τύπος και μετέφερε στα ελληνικά ο Εχέδωρος. Αλλά, δεν υπήρξε καμιά εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν αυτήν την εταιρία να τις καταστρέψει στην Βουλγαρία και όχι σε ελληνικό έδαφος. Μυστήρια ιστορία, που με υποχρεώνει να υποψιαστώ ότι ίσως ο λόγος μεταφοράς τους είναι η μεταπώληση, χωρίς να αποκλείεται και η είσπραξη ποσών από τα διατεθέντα εκ των διεθνών οργανισμών, προς αποναρκοθέτηση των χωρών της βαλκανικής.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, οι νάρκες έμειναν στην Βουλγαρία αζήτητες και ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας να δηλώνει «Ψάχνουμε κάποια ευκαιρία να επιστρέψουμε τις νάρκες, δεν είναι δικές μας, τις εισήγαγε μια ιδιωτική εταιρεία», και πρόσθεσε:

«Έχουν λήξει και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τις επιστρέψουμε στην ελληνική πλευρά. Υπάρχουν πολύ προχωρημένες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί. Πρέπει να επιστρέψουν στο ελληνικό έδαφος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε ο κ. Νέντσεφ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στη Βουλγαρία δεν υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία, η οποία θα μπορούσε να αναλάβει την καταστροφή τους και τόνισε ότι είναι ευτύχημα που μέχρι τώρα δεν υπήρξε ατύχημα με τις ληγμένες νάρκες.

Δεν ξέρω αν η δραστηριότητα της ΜΚΟ που είχε αναλάβει -χρηματοδοτούμενη από το ελληνικό ΥΠΕΞ του κ. Γ. Παπανδρέου- να αποναρκοθετήσει τον Λίβανο, το Ιράκ και την Βοσνία έφθασε και μέχρι την Βουλγαρία. Θα το μάθουμε όταν διεξαχθεί η δίκη κατά του προφυλακισμένου ιδρυτή της, ο οποίος πήρε τα χρήματα αλλά ξέχασε την αποναρκοθέτηση, και των συγκατηγορουμένων του, μεταξύ των οποίων και του διαβόητου κ. Άλεξ Ρόντος (ο οποίος στοιχηματίζω ότι θα αθωωθεί, επειδή οι ΗΠΑ δεν αφήνουν τους ανθρώπους τους να ταλαιπωρούνται).
Αναζητώ πάντως πληροφορίες.

Ο Μακεδών