Skip to main content

Μηταφίδης: Αναγκαία τομή η ψήφιση του φορολογικού-ασφαλιστικού

Δεν μπορούσαμε να έχουμε αυτό το ρακομπακάλικο ασφαλιστικό σύστημα με 30 και πλέον υπολογισμούς στη σύνταξη του ΙΚΑ, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μομφή για την υπάρχουσα κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος εξαπέλυσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, χαρακτηρίζοντας «αναγκαία τομή» την ψήφιση του φορολογικού – ασφαλιστικού από τη Βουλή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μηταφίδης τόνισε πως «δεν μπορούσαμε να έχουμε αυτό το ρακομπακάλικο ασφαλιστικό σύστημα με 30 και πλέον υπολογισμούς στη σύνταξη του ΙΚΑ και τα απίστευτα ταμεία, τα οποία καταβρόχθιζαν κοινωνικούς πόρους, τα συντεχνιακά».

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», είπε ότι η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων ήταν ένα από τα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι τα νέα μέτρα φέρνουν χάος και φτώχεια στους πολίτες, ο κ. Μηταφίδης δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση «φορτώθηκε τις αμαρτίες δεκαετιών» και υπενθύμισε ότι ορισμένοι κατάφεραν να συνταξιοδοτηθούν με 14,5 χρόνια εργασίας.

«Τι να πρωτοθυμηθώ; Ότι έδιναν συντάξεις στα 14,5 χρόνια εργασίας; Την εθελούσια έξοδο; Τους χιλιάδες απόστρατους σε παραγωγικές ηλικίες;» τόνισε και υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι να τεθούν οι συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης και ότι αυτό θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση στο σημερινό Eurogroup.