Skip to main content

Μηταφίδης: Ο Μπουτάρης έχει λουδοβίκεια συμπεριφορά

Δήμαρχο «δημοσίων σχέσεων» χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

Δήμαρχο «δημοσίων σχέσεων» χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Η πόλη χρειάζεται δήμαρχο αποφασισμένο, όχι δήμαρχο δημοσίων σχέσεων» τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκης, χρεώνοντας παράλληλα στον κ. Μπουτάρη «λουδοβίκεια συμπεριφορά».

«Ο Γ.Μπουταρης έχει συμπεριφορά λουδοβίκεια . Εμείς δεν έχουμε άποψη για την προσωπική του ζωή. Το θέμα είναι να μην χρησιμοποιούνται αυτά για να κρύβονται τα σημαντικά. Ο Μπουτάρης ήταν μια συμφωνία συμφερόντων. Η συμφωνία κατέρρευσε και τώρα αποκαλύφθηκαν τα τρωτά. Φάνηκαν οι αδυναμίες . Έχουμε δήμαρχο δημοσίων σχέσεων» δήλωσε ο κ. Μηταφίδης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της υπεξαίρεσης επισήμανε ότι λειτουργούσε ένα κλεπτοκρατικό σύστημα στο Δήμο. «Εγκαλώ τη διοίκηση Μπουτάρη. Είναι απαράδεκτο να ξαναπληρώνουν οι Θεσσαλονικείς τα κλεμμένα. Μόνο στην εφορία έχουμε αρχίσει να πληρώνουμε 7,5 εκ. ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται μια ολόκληρη πόλη. Μας χρωστάνε, δεν χρωστάμε. Τα κλεμμένα να πάνε τα ψάξουν εκεί που τα στέλνουν, στα νησιά Καϊμάν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοτική τηλεόραση, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης επισήμανε: «Πρέπει να υπάρχει ως φωνή των δημοτών και όχι ενός ανδρός. Πρέπει να υπάρχει μια ανοιχτή ζώνη για όλα τα κινήματα, τα συνδικάτα της πόλης, έχουν δικαίωμα. Εξάλλου, έτσι θα καταπολεμηθεί και η αφισορύπανση» . Υπενθύμισε την τροπολογία που πέρασε η συγκυβέρνηση στη Βουλή ,προκειμένου να αρθεί το ασυμβίβαστο για την υποψηφιότητα Μπουτάρη.
 
Σε ερώτηση για τη διοίκηση  Μπουτάρη τόνισε: «Δεν αναφερόμαστε στην εικόνα, αλλά στην ουσία. Δεν είμαστε η παράταξη της μαύρης προπαγάνδας. Το θέμα είναι να μη χρησιμοποιείται η εικόνα ως προπέτασμα καπνού. Η διοίκηση Μπουτάρη εξέφραζε ένα τρόπο να απαλλαγούμε από το καθεστώς δεξιάς. Ουσιαστικά όμως ήταν μία συμφωνία συμφερόντων που αποκάλυψε όλα τα τρωτά σημεία. Έχει εξαντλήσει τα καύσιμά της. Είναι συντηρητική. Δεν έχουμε ανάγκη από ένα δήμαρχο δημοσίων σχέσεων». Υπενθυμίζοντας την τροπολογία που πέρασε η μνημονιακή συγκυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να αρθεί το ασυμβίβαστο για την υποψηφιότητα Μπουτάρη τόνισε: «Θέλαμε να έχουμε στο ψηφοδέλτιό μας ανθρώπους,  απλούς εργαζόμενους στο Δήμο, αλλά αποκλείονται γιατί θεωρούνται ύποπτοι πελατειακών σχέσεων. Υπάρχει κώλυμα. Το ίδιο ισχύει και με τους δημοσίους υπαλλήλους σε σχέση με τις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο. Έχουν περάσει τόσα χρόνια, από την πτώση της δικτατορίας και δεν έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα οι δημόσιοι υπάλληλοι».  
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Αν ψηφίσουν πολιτικά οι Θεσσαλονικείς, θα κερδίσουμε το στοίχημα», ξεκαθαρίζοντας ότι οι  πολιτικοί στρουθοκαμηλισμοί που ανακαλύπτονται παραμονές των εκλογών δεν τον εκφράζουν. Σχολιάζοντας τις αντιφατικές δηλώσεις Μπουτάρη περί «ευνουχισμού» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε ότι από τη μια συμμετέχει σε μία πολιτική που δημιουργεί τα μνημόνια και από την άλλη επικρίνει το αποτέλεσμά τους. «Θα σηκώσουμε την πόλη στο πόδι. Χρειαζόμαστε ένα δήμαρχο με το κεφάλι ψηλά» τόνισε. 
 
Αναφερόμενος στη νεολαία και ιδιαιτέρως στους φοιτητές ο  Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ανέφερε ότι τις πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας οι πιο παραγωγικές ηλικίες είναι άεργες:  «ατενίζουν το Θερμαϊκό γιατί δεν υπάρχει προοπτική». 
 
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου δήλωσε ότι  τουλάχιστον μια με δύο φορές την εβδομάδα βρίσκεται  στα δικαστήρια για να υπερασπίζεται  τους ανθρώπους αυτούς . «Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να είναι όμηροι» τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι υπέρ μιας ορθολογιστικής διαχείρισης του προσωπικού. Όπως είπε «έχει συρρικνωθεί δραματικά το προσωπικό. Η Αυτοδιοίκηση ήταν από τα πρώτα θύματα των μνημονίων. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει: η σωτηρία της χώρας και της πόλης». 
 
Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο λιμάνι εξέφρασε για άλλη μια φορά την πλήρη διαφωνία του στην παραχώρηση, γιατί, όπως εξήγησε, βάζει την πώληση από το παράθυρο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χαθεί το λιμάνι συνολικά. «Είναι πρωτοφανές. Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλη την πόλη! Το πολιτικό προσωπικό της πόλης είναι καρπαζοεισπράκτορες του αθηναϊκού κράτους. Κομπάρσοι, ενώ μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές».  Αναρωτήθηκε, επίσης, ποια είναι η στάση του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος ως υπουργός της κυβέρνησης έχει ψηφίσει τα μνημόνια με τις ολέθριες συνέπειες για τη χώρα και την πόλη. «Θα μπορούσαμε να πάμε σε στρατηγικές συμφωνίες, αλλά το λιμάνι καταδικάστηκε. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν συμμετέχει στη διεκδίκησή του, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Αθήνα» επισήμανε. 
 
Σχετικά με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ επανέλαβε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του, εξηγώντας ότι η εμπειρία έχει δείξει τρομακτική αύξηση του κόστους και κακή ποιότητα του νερού. «Οδηγούμαστε στο εντελώς ανάποδο από αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη» είπε, ενώ για το δημοψήφισμα το οποίο στηρίζει, υπενθύμισε ότι έφερε το ζήτημα το 2010 στο δημοτικό συμβούλιο και εισέπραξε μόνο την ψήφο του. 
 
Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις τόνισε ότι είναι ένα θεσμός μιλιταριστικός και ξεπερασμένος, ενώ αναρωτήθηκε γιατί στον τριήμερο εορτασμό της 28ς  Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνεται η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους ναζί.