Skip to main content

Μηταφίδης: Πολιτική μας παράδοση η Αντιγόνη και ο Επιτάφιος

Μέχρι και τον Περικλή πήγατε να οικειοποιηθείτε. Σε ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκε δεν μας είπατε, σχολίασε δηκτικά η Άννα Καραμανλή.

Ότι τα αρχαία κείμενα, όπως αυτά της «Αντιγόνης» και του «Επιταφίου» ανήκουν στην πολιτική παράδοση της Αριστεράς, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στην προσπάθειά του να αποκρούσει τις πληροφορίες που θέλουν το υπουργείο Παιδείας να καταργεί την διδασκαλία της «Αντιγόνης».

«Ανήκουν στη δική μας παράδοση αυτά τα κείμενα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την «Αντιγόνη» και τον «Επιτάφιο», για να προσθέσει «όπως και τα κείμενα του Διαφωτισμού. Γι’ αυτό να μην επαναλαμβάνετε αυτά τα ψέματα που διαδίδονται από διάφορες πλευρές. Σε λίγο, με την αναμόρφωση των προγραμμάτων, που θα έλθουν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και ο Επιτάφιος του Περικλή θα επανέλθει».

Η απάντηση στον κ. Μηταφίδη ήρθε από την κυρία Άννα Καραμανλή της ΝΔ που, με δηκτικό τρόπο, τον κάλεσε να «αποκαλύψει» σε ποια αριστερή συνιστώσα ανήκε ο Περικλής.

«Μέχρι και τον Περικλή πήγατε να οικειοποιηθείτε. Σε ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκε δεν μας είπατε», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν ξεκινήσει την σφοδρή κριτική για τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι το υπουργείο χρησιμοποίησε τα θέματα του Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης ως «όχημα» για να περάσει πληθώρα «λοιπών διατάξεων».

«Διατάξεις χωρίς καμία συνοχή μεταξύ τους, που αγγίζουν κάθε πτυχή της εκπαίδευσης.  Είτε από προχειρότητα είτε από σκοπιμότητα νομοθετείτε με τρόπο επιεικώς αναποτελεσματικό» τόνισε η κυρία Καραμανλή.