Skip to main content

Μητέρα και πατριός συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή

H μητέρα και ο πατριός του 23χρονου είχαν πάρει ένα μεγάλο δάνειο για την αγορά σπιτιού στο όνομά του και υπήρχαν συνεχείς διενέξεις μεταξύ τους.

Απρόσμενη εξέλιξη υπήρξε στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού Κωστή Πολύζου, στη Σιάτιστα Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2011.

Πέντε χρόνια μετά, συνελήφθησαν στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ως δράστες της δολοφονίας του η μητέρα του και ο πατριός του. Η σύλληψή τους έγινε μετά από ένταλμα του ανακριτή Κοζάνης.

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος είχε εξαφανισθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Το πτώμα του είχε βρεθεί επτά μήνες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, στο κτήμα του πατριού του, σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα. Η σορός του ήταν σκεπασμένη με κλαδιά και θάμνους και είχε εντοπιστεί από κυνηγό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου είχαν πάρει ένα μεγάλο δάνειο για την αγορά σπιτιού στο όνομά του και υπήρχαν συνεχείς διενέξεις μεταξύ τους. Το μοιραίο βράδυ, μετά από ακόμη έναν καβγά ανάμεσα στον Κωστή Πολύζο και τον πατριό του, ο τελευταίος τον σκότωσε και μαζί με τη μητέρα τον μετέφεραν στο κτήμα του, όπου τον έθαψαν.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αργότερα θα μεταφερθούν στην Κοζάνη.

Το χρονικό

Ολα ξεκίνησαν πριν 5 χρόνια με την εξαφάνιση του 23χρονου Κωστή Πολύζου. Από την αρχή πολλά στοιχεία της υπόθεσης έδειχναν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Η δολοφονία του νεαρού είχε λάβει τεράστια έκταση, κυρίως λόγω των συνεχώς ερευνών και εκπομπών της Αγγελικής Νικολούλη.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού (από κυνηγό) της σορού του Κωστή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Αγγ. Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο.

Η μικρή τοπική κοινωνία της Σιάτιστας ψιθύριζε πως «τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους» και, σύμφωνα πάντα με τη σημερινή εξέλιξη, μάλλον αποδεικνύεται πως δεν είχαν άδικο, αναφέρει το kozanimedia.gr.

Η επιμονή αντρών της Ασφάλειας Κοζάνης, αλλά και το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης-θρίλερ από τον σημερινό ανακριτή της Κοζάνης οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης και του πατριού, αλλά και της μητέρας του Κωστή, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια διαμένουν στην Αθήνα.

Η μοιραία νύχτα

Ο Κωστής 23 μόλις χρόνων, χάθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου για 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Μάλιστα την καληνύχτισε και έδειχνε να θέλει να ξεκουραστεί. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μια βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο Κωστής βγήκε για να την ελέγξει. Τότε ο μικρότερος αδελφός του άκουσε τον Κωστή όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα, να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο του έξω από το γκαράζ τους. Όταν ο Κωστής μπήκε πάλι σπίτι, πήρε μια ομπρέλα, φόρεσε το μπουφάν του και είπε στη μητέρα του ότι θα ξαναπάει στο σπίτι του Σπύρου, απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από μισή ώρα! Δεν πήρε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Κατά τις 3 τα ξημερώματα η μητέρα του κάλεσε τον φίλο του τον Σπύρο. Της είπε ότι ο Κωστής δεν ξαναπήγε στο σπίτι του. Η τελευταία κλήση που του έκανε η μητέρα ήταν στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα.

Τι κίνησε τις υποψίες

Οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έφτασαν στα γραφεία της αστυνομίας, ανέφεραν πως είδαν τον άτυχο νεαρό να μπαίνει στο σπίτι του αλλά κανείς δεν τον είδε να βγαίνει. Κανένας δεν είδε το σταματημένο αυτοκίνητο όπως το περιγράφει ο ετεροθαλής μικρότερος αδελφός του. Κανένας δεν αντιλήφθηκε τον Κωστή Πολύζο να βγαίνει από το σπίτι του και να περπατάει με την ομπρέλα όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του.

Τα σκυλιά αποκάλυψαν τον «τάφο»

Περίπου οχτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του Κωστή, η απάντηση δόθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από σκυλιά, μετά από υπόδειξη κυνηγού που το εντόπισε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι.
Η περιοχή αυτή είναι κοντά στο χωριό Ταξιάρχης, στα σύνορα των νομών Κοζάνης – Γρεβενών. Σε κοντινή απόσταση και η Σιάτιστα, όπου έμενε ο Κωστής με τη μητέρα, τον πατριό και τον μικρότερο αδελφό του.

Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω - γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.

Η έρευνα έφερε στο φως λεπτομέρειες που θα πρέπει να επανεξεταστούν εξονυχιστικά από τις αρμόδιες αρχές. Ο άτυχος 23χρονος είχε στο όνομα του υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει για λογαριασμό της οικογένειας του. Οι τράπεζες πίεζαν ασφυκτικά για την πληρωμή των δόσεων. Στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τον δανειολήπτη, ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο που όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν καμία σχέση.

Το κίνητρο της δολοφονίας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το κίνητρο της δολοφονίας φαίνεται πως ήταν οικονομικό. Μάνα και πατριός φέρονται να είχαν πάρει δάνειο στο όνομα του 23χρονου και τη μοιραία νύχτα τσακώθηκαν και τον σκότωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας, έβαλαν το πτώμα του Κωστή μέσα σε μία κούτα και το μετέφεραν στο κτήμα όπου και το έθαψαν. Στη συνέχεια έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, με εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τις αρχές.