Skip to main content

Μυτιληναίος: Ενότητα και εθνικό σχέδιο η διέξοδος από την κρίση

Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος προτάσσει «ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα πρέπει να είναι αγκαλιασμένο από όλους»

Την εθνική συνεννόηση αναδεικνύει, ουσιαστικά, ως διέξοδο από την κρίση ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίoς, προτάσσοντας «ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα πρέπει να είναι αγκαλιασμένο από όλους», στην παρέμβασή του στο αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr.

Ως βασικό στοιχείο αυτού του σχεδίου, ο κ. Μυτιληναίος εμφανίζει την αντιμετώπιση του χρέους, δεδομένου ότι «το σημερινό δεν είναι βιώσιμο και δημιουργεί εχθρικό περιβάλλον για επενδύσεις».

Προτείνει, μεταξύ άλλων, να επικεντρωθεί το σχέδιο στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας με την εισαγωγή κάποιων θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων, όπως η δημιουργία ενός και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος με χαμηλότερους συντελεστές, πολύ μικρότερα πλεονάσματα από το «απίστευτο και μη ρεαλιστικό» 3,5% ετησίως, αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, γρήγορες ιδιωτικοποιήσεις και ένα πραγματικό σύστημα ταχείας έγκρισης για επενδύσεις ύψους άνω των €100 εκατ. ευρω.

Μέσα από έναν συνδυασμό μέτρων που αυξάνουν το ΑΕΠ και ταυτόχρονα μειώνουν το χρέος, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα μπορούσε η χώρα να έχει απτά αποτελέσματα σε χρόνο-ρεκόρ, «προσφέροντας μεγάλη ελπίδα στον ελληνικό λαό και ευκαιρία για μια πραγματική ανάκαμψη».

Ο κ. Μυτιληναίoς κλείνει την παρέμβασή του εμμένοντας στην προϋπόθεση της ενότητας και του εθνικού σχεδίου. «Η δύναμή μας βρίσκεται μέσα από εθνική συνεννόηση, χωρίς πολιτικές γωνίες. Και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν αγκαλιάσουμε ένα δικό μας στρατηγικό πλάνο», σημειώνει.