Skip to main content

Μητράκος: Αντιαναπτυξιακά τα πολύ υψηλά πλεονάσματα

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ Θ. Μητράκος, θεωρεί ότι η χώρα έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και θα πετύχει αύξηση του ΑΕΠ άνω του 2%, και φέτος και το 2019

Η Ελληνική οικονομία έχει πλέον για τα καλά μπει σε θετική τροχιά, με την επενδυτική δραστηριότητα, τη βιομηχανική παραγωγή, τις εξαγωγές και τον τουρισμό, να καταγράφουν ανοδική πορεία κατά το 2017, ενώ τόσο φέτος, το 2018, όσο και το 2019, το ΑΕΠ της χώρας μας αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% και πλέον.

Τα παραπάνω τόνισε ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Μητράκος από το βήμα του 1ου Prodexpo North, σημειώνοντας ότι τα δημόσια οικονομικά έχουν πλέον εξορθολογιστεί και πως κατά την άποψή του, για να μπορέσουν να διατεθούν πόροι για στην οικονομία και για την ανάπτυξη, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η πολιτική των πολύ υπερβολικών πλεονασμάτων για στερεί πόρους από την οικονομία όταν αυτή χρειάζεται τόνωση. Δεν υπάρχει κατά τον κ. Μητράκο, λόγος, να τίθεται στόχος για το 2018, πλεονάσματος, 3,5%, όταν δεν απαιτείται πλεόνασμα άνω του 1,75%.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, τα επίδικα ζητήματα για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, είναι τα παρακάτω, όπως τα ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και η εξειδίκευση των μέτρων που εγγυώνται τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του και, η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της χώρας.