Skip to main content

Μητσοτάκης: Αλλάζω το κόμμα μου, και αυτό προκαλεί τριβές

Το Politico χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το αουτσάιντερ που κέρδισε την προεδρία του κόμματος της ΝΔ χωρίς στήριξη από την ελίτ του κόμματος

«Η καριέρα μου δεν είναι η τυπική σταδιοδρομία ενός επαγγελματία πολιτικού», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του στο Politico ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως σπούδασε στις ΗΠΑ και πέρασε 10 χρόνια δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα προτού μπει στην πολιτική. «Την ίδια στιγμή, θεωρούμαι μεταρρυθμιστής στο ίδιο μου το κόμμα. Έτσι, αλλάζω το κόμμα μου και αυτό πολλές φορές, θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, προκαλεί τριβές», τονίζει.

Το Politico χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το αουτσάιντερ που κέρδισε την προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά χωρίς στήριξη από την ελίτ του κόμματος αλλά μόνο με τη στήριξη των απλών κεντροδεξιών Ελλήνων ψηφοφόρων.

Σε δηλώσεις του στο Politico ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι η θητεία του Α. Τσίπρα είναι δαπανηρή. «Εάν κοιτάξετε τις εκτιμήσεις της Κομισιόν το 2014, προέβλεπαν τότε ότι η οικονομία θα εμφάνιζε ρυθμό ανάπτυξης 2,9% και 3,6% στο διάστημα 2015-2016. Είχαμε ύφεση και στα δύο χρόνια. πληρώσαμε βαρύ λογαριασμό για το πείραμα με τον Α. Τσίπρα», τόνισε.

Ο ίδιος έχει μεγάλες φιλοδοξίες, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα κινηθεί στα άκρα εάν γίνει πρωθυπουργός.

«Υπάρχει ένα ζήτημα σοβαρότητας, επαγγελματισμού στη διακυβέρνηση και στην κυβέρνηση», τόνισε προσθέτοντας ότι οραματίζεται «μια μικρότερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση. Θέλω να μειώσω τις δημόσιες δαπάνες, θέλω να μειώσω τους φόρους. Θέλω να καταστήσω την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό επενδύσεων».