Skip to main content

Μητσοτάκης: Αναγκαίες οι εκλογές για να μη βουλιάξει η χώρα

Η συζήτηση του προέδρου της Ν.Δ. με τους προέδρους των ανά τη χώρα επιμελητηρίων εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων του με φορείς

Την ανάγκη για εκλογές «σήμερα περισσότερο από ποτέ» προκειμένου η χώρα να μη βουλιάζει σε καθεστώς «παρατεταμένης ανασφάλειας» επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνάντηση στο Μοσχάτο με τους προέδρους 42 επιμελητηρίων της χώρας.

Δεσμευόμενος ότι προτεραιότητά του θα είναι η άμεση επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, o κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι ο υπουργός της Ν.Δ. που θα αναλάβει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα έχει ως έδρα το Μαξίμου.

Η συζήτηση του προέδρου της Ν.Δ. με τους προέδρους των ανά τη χώρα επιμελητηρίων εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων του κ. Μητσοτάκη με φορείς προκειμένου να ακούσει τις απόψεις και τις ιδέες τους.

«Η εικόνα που έχει η Ν.Δ. για την πραγματική οικονομία είναι διαφορετική από εκείνη που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Η χώρα έχει χάσει τρία χρόνια εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών και βουλιάζει από την υπερφορολόγηση. Μία ζοφερή πραγματικότητα. Πιστεύω ότι σήμερα οι υγιείς δυνάμεις της οικονομίας αδημονούν για μία άλλη πολιτική, όπως αυτή της Ν.Δ. που έχει στο επίκεντρό της τη μείωση της φορολογίας και την τόνωση της ρευστότητας. Καταλύτης για μία νέα πολιτική θα είναι μία μεγάλη πολιτική αλλαγή», σημείωσε, ενώ αποδόμησε εκ νέου την «ωραιοποιημένη» κατάσταση για την οικονομία που παρουσιάζει η κυβέρνηση –η πλειονότητα των προέδρων των επιμελητηρίων, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, επέμεινε ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι ζοφερή– και υπογράμμισε την ανάγκη για μείωση των φόρων και των εργοδοτικών εισφορών, για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού στον χώρο των επιχειρήσεων.