Skip to main content

Μητσοτάκης από Σέρρες: Στηρίζουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα

Επισκέφθηκε το εργοστάσιο μονωτικών υλικών FIBRAN, στην Τερπνή Σερρών, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και εργαζομένους.

Περιοδεία στο Νομό Σερρών πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισκέφθηκε το εργοστάσιο μονωτικών υλικών FIBRAN, στην Τερπνή Σερρών, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και εργαζομένους.

Όπως τόνισε, σε δηλώσεις του, η Νέα Δημοκρατία έχει την πρόθεση να στηρίξει «τη βιομηχανική δραστηριότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα».

«Για να το κάνουμε αυτό, έχουμε, ήδη, παρουσιάσει ένα πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων, που ξεκινούν με την μείωση της φορολογίας, αλλά δεν σταματούν εκεί. Χρησιμοποιούμε την φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο, επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά και δίνοντας περισσότερα φορολογικά κίνητρα, για επενδύσεις στην καινοτομία. Εκεί, δηλαδή, που ξέρουμε ότι μπορούμε να διακριθούμε», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη σε μια, όπως ανέφερε, σημαντική παραγωγική μονάδα στο Νομό Σερρών, τη FIBRAN. ֿ«Μια επιχείρηση η οποία συνδυάζει την καινοτομία με την εξωστρέφεια. Τα χαρακτηριστικά δηλαδή εκείνα, τα οποία πρέπει να αποκτήσει συνολικά η ελληνική οικονομική δραστηριότητα. Η  FIBRAN αποδεικνύει ότι μπορεί να έχουμε ποιοτική και καινοτόμα βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα».

Όπως σημειωσε, «επιχειρήσεις  σαν την FIBRAN, χρειάζονται, όμως, και κάτι ακόμα. Χρειάζονται την απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου, προκειμένου να μπορούν να προχωρούν με ταχύτητα και με προβλεψημότητα στις απαραίτητες επενδύσεις».

«Ο κ. Αναστασιάδης – και θα το πω αν επιτρέπετε – μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας, από τις ελληνικές Αρχές, επέλεξε, τελικά - αναγκάστηκε μάλλον - να πραγματοποιήσει μια επένδυσή του στην Ιταλία. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Από την στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψημότητα, με φορολογική ασφάλεια. Έτσι ώστε να γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία επενδύει  θα τα πάρει πίσω εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις απασχόλησης και τονώνοντας την τοπική οικονομία», σημείωσε.