Skip to main content

Μητσοτάκης: Οχι σε οικουμενική κυβέρνηση υπό τις παρούσες συνθήκες

Υπό τις παρούσες συνθήκες, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν θα ήταν η σωστή επιλογή για τη χώρα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα του Economist

Κατά της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.

«Δεν πιστεύω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν η σωστή επιλογή για τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις. «Η ΝΔ θα στηρίξει ό,τι βοηθά όπως οι αποκρατικοποιήσεις που "σέρνονται". Χάσαμε ένα χρόνο για τον ΟΛΠ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, το κόμμα του διαφωνεί με την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, το οποίο «επιβαρύνει την αγορά και διαχωρίζει τις γενεές», ενώ σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τον ιδιωτικό αλλά μόνο για το δημόσιο τομέα».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 καθώς, όπως είπε, «είναι παράλογο να μην έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ στην Κύπρο έχουν δέκα».