Skip to main content

Μητσοτάκης: Η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά

O πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο και στον Παύλο Πολάκη, κάνοντας λόγο για θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης.

Η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

O κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο με αφορμή την πρόσφατη ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter με φαλλικά σύμβολα, τη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου στη θέση συγκυβερνήτη, αλλά και την επικοινωνία του με τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση Noor 1, Μάκη Γιαννουσάκη.

«Το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων, προφανώς κ. Τσίπρα τα επιδοκιμάζετε αυτά και ταυτίζεστε μαζί του», σημείωσε.

Διερωτήθηκε ακόμη αν ο κ. Καμμένος απολαμβάνει κάποιου είδους ακαταλόγιστο.

«Μπορεί να υποτιμά τα στελέχη των ΕΔ; Να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα λες και είναι το χόμπι του; Το παιχνίδι του; Μπορεί να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκωτικών», ανέφερε.

«Σας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων, είχατε εγκρίνει την επικοινωνία αυτή, λάβατε γνώση όσων ειπώθηκαν;», ρώτησε ακόμα τον κ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στον Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικά ανεύθυνο και θεσμικά χυδαίο και συμπληρώνοντας πως με κάθε ευκαιρία ασκεί πίεση στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις κυβερνητικές εξαγγελίες για είσπραξη 3 δισ. ευρώ από λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή και από την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καυσίμων.  

«Οι αριθμοί τα λένε όλα, λέγατε ότι θα εισπράξετε 3 δισ. σε έξι μήνες και εισπράξατε λιγότερα από 100 εκατ. σε 30 μήνες. Ειδικά από τη λίστα Μπόργιανς ξέρετε πόσα έχετε εισπράξει; 137.000 ευρώ», τόνισε.