Skip to main content

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει καθεστώς

Η κυβέρνηση που κατά τα λοιπά παριστάνει την αδέκαστη, αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα όσα συνέβησαν 2015, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να στήσει καθεστώς, κάνοντας λόγο για σχέδια παρακρατικού χαρακτήρα.

«Μόνο που αυτό δεν γίνεται σε δημοκρατική χώρα. Δεν το επιτρέπουμε. Οι θεσμοί μπορεί να λυγίζουν αλλά δεν σπάνε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε πολιτική και ηθική γύμνια στην κυβέρνηση, η οποία, «προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί σχέδια παρακρατικού - καθεστωτικού χαρακτήρα».

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση «που κατά τα λοιπά παριστάνει την αδέκαστη, αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα όσα συνέβησαν 2015».

«Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης δεν θα περάσει», ανέφερε, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες λειτουργούς της Δικαιοσύνης. «Είμαστε κοντά τους με το να είμαστε μακριά τους», σχολίασε.

Τόνισε επίσης ότι οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των δικαστικών ενώσεων δίνουν σήμα συναγερμού για τη Δημοκρατία, ενώ επεσήμανε ότι «η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης δεν θα περάσει».

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. «Όλοι μαζί θα απολογηθούν», συμπλήρωσε.