Skip to main content

Μητσοτάκης: Να σταματήσει τη μυστική διπλωματία για το Σκοπιανό

Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που είναι τόσο απαραίτητη, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, κάτω από άκρα μυστικότητα στη Θεσσαλονίκη, με δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την μυστική διπλωματία.

«Θέλω να καλέσω την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την Αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την Αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία.

Ζητώ επίσης από την Κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα.