Skip to main content

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Η πολιτική σας έφερε μια άγρια κατάσταση βίας

Επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού για θέματα δημόσια ασφάλειας και τάξης από το βήμα της Βουλής.

Σκληρή επίθεση άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα με θέμα τη δημόσια ασφάλεια και τάξη από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Υπάρχει μία άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, «να συνυπάρχουν σήμερα στις ελληνικές φυλακές μεγαλομαφιόζοι με τρομοκράτες και λοιπούς ποινικούς». «Φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλα εσείς τις καταργήσατε όταν αναλάβατε την εξουσία» ανέφερε. «Οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι, κάνοντας τις φυλακές κέντρα διοίκησης οργανωμένου εγκλήματος. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε εντός φυλακών. Η έδρα του οργανωμένου εγκλήματος είναι στον Κορυδαλό. Εξηγήσατε μας γιατί φέρατε το νόμο. Μήπως για να κάνετε χατήρι σε φυλακισμένους φίλους του κ. Λαμπρου; Σας κρατάνε; Τους χρωστάτε κάτι;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αλλάξτε το νόμο Παρασκευόπουλου» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα στην Ύδρα; Τι έχετε να πείτε στα θύματα του ληστή που σκορπούσε τον τρόμο σε Κυψέλη σε βάρος ηλικιωμένου; Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη που την έκαψαν εγκληματίες; Όλοι αυτοί απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τις προσπάθειες της αστυνομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Η ΕΛΑΣ αξίζει συγχαρητήρια γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί σε άγρια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της. Η αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους».