Skip to main content

Μητσοτάκης: Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει ανοχύρωτη πολιτεία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως έχουμε φτάσει στο σημείο αστυνομικοί να κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί στη Θεσσαλονίκη

Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει όλο και περισσότερο «ανοχύρωτη πολιτεία», με την τρομοκρατία να «σηκώνει και πάλι κεφάλι» και ολόκληρες περιοχές να παραδίδονται στην εγκληματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην συνεδρίαση τομεαρχών του κόμματος.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως έχουμε φτάσει στο σημείο αστυνομικοί να κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί στη Θεσσαλονίκη, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει την κλιμάκωση της βίας, παραβλέποντας ότι ο προπηλακισμός εύκολα εξελίσσεται σε βόμβα μολότοφ, η οποία εν συνεχεία μετατρέπεται σε σφαίρα.

Σημείωσε αιχμηρά πως το Μέγαρο Μαξίμου κάνει προπαγανδιστικές διακρίσεις στο πώς αντιλαμβάνεται την βία, «βαθμολογώντας» θετικά τους τραμπουκισμούς όσων τάχα διαμαρτύρονται.

Τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όποιον χώρο κι αν προέρχεται, «χωρίς αστερίσκους», κι ότι παραμένει η μοναδική δύναμη «ομαλότητας, σταθερότητας και προοπτικής».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης είπε δηκτικά ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη σοβαρότητα που απαιτείται για να διαχειρισθεί κρίσιμα εθνικά θέματα.

Προσέθεσε αιχμηρά ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να καταλάβει τα κενά του, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι υπερασπίζεται περισσότερο τα επιχειρήματα των γειτόνων μας παρά τις αυτονόητες αξιώσεις της Αθήνας.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου και θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ικανοποιητικό επιτόκιο.

Υπενθύμισε πως στο τρέχον πρόγραμμα παραμένουν αδιάθετα 27,4 δισεκατομμύρια ευρώ, «τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκλογές έρχονται, ανεξάρτητα ανεξάρτητα από τα όσα λένε από τα «φερέφωνα» των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. «Εμείς είμαστε έτοιμοι», είπε.