Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την Τουρκία να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα.

Μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τη γειτονική χώρα «εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών μας».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, δήλωσε: «πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε εδώ στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία δυστυχώς την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμιση μήνες οι δυο Έλληνες αξιωματικοί μας οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Ανδριανούπολης».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, «να επισκεφθεί σήμερα τους δύο αξιωματικούς και να τους παρέχει όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο: ότι οι δυο αξιωματικοί μας δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά, αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα».

Τέλος κάλεσε την Τουρκία να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ