Skip to main content

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήττει τους πιο αδύναμους - αυξάνει τους φόρους

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει τα εισοδήματα, αυξάνει τους φόρους και κόβει το επίδομα πετρελαίου.

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην Κουμουνδούρου ότι «πλήττει τους πιο αδύναμους και κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «επιτρέπει να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είτε στις ουρές των νοσοκομείων είτε στις ουρές του μετρό», δήλωσε, μιλώντας στο 3ο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει τα εισοδήματα, αυξάνει τους φόρους, καθώς και ότι κόβει το επίδομα πετρελαίου και το ΕΚΑΣ.

Είπε επίσης πως, όταν θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά η ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων σε ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με πόρους ΕΣΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε

«Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους απο επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους», υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ανέφερε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. «Δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο», τόνισε.

Δεσμέυτηκε, δε, ότι τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς και τους ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες θα παραδίδονται στα σπίτια τους.