Skip to main content

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες-Οι χειρισμοί του δεν πείθουν

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά.

«Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συναίνεσης καθώς επέλεξε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και μετά να ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Τον κατηγόρησε ότι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά.

Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν τη συναίνεση του κυβερνητικού του εταίρου» σχολίασε.

«Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός» προειδοποίησε. «Οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα δεν πείθουν. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», ανέφερε.

«Ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει για άλλοθι, επέλεξε να βαδίσει μόνος του», κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας διήρκησε 40 λεπτά. Απερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία δήλωση, αφού όπως είχε ήδη ανακοινώσει το επιτελείο του, ο αρχηγός της ΝΔ θα έκανε δηλώσεις από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ που συνήθως καλύπτει με κάμερα τα πρώτα λεπτά και τον διάλογο στις συναντήσεις αυτές από το εσωτερικό του Μαξίμου, έδειξε μόνο 2-3 «βουβά» πλάνα δευτερολέπτων και μια εικόνα από την άφιξη Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Από τη Γραμματεία του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι «η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο πλαίσιο των σημερινών συναντήσεων με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που ζήτησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις για το Σκοπιανό, μετά από την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.