Skip to main content

Μητσοτάκης: Όσο ο Τσίπρας καλύπτει τον Καμμένο τόσο είναι συνένοχος

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας, καλώντας τον πρωθυπουργό να αποστασιοποιηθεί.

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτει τον Πάνο Καμμένο, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Action24 .

«Θεωρώ ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές επιλογές του υπουργού Άμυνας

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας απάντησε: «Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι»

Αναφερόμενος ειδικά στην υπόθεση με την Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι χρήζει και δικαστικής διερεύνησης.

«Εμείς κάναμε μία παράσταση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητήσαμε η Δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτή την υπόθεση. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει την σύζυγο του από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. «Επαναλαμβάνω ξεκάθαρα σε όλους: εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε πως «δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας από τη φυλακή, για λόγους οι οποίοι στο δικό μου το μυαλό είναι απολύτως προφανείς. Όχι μόνο επειδή δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, αλλά επειδή ο ίδιος παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

Για την κατάσταση ασφάλειας στη χώρα τόνισε πως «υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα, δεν είναι μόνο πρόβλημα των Εξαρχείων, είναι γενικότερο και η ατζέντα αυτή δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή. Είναι ατζέντα κοινής λογικής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμα ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στην... περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει καλλιεργηθεί με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης «Υπάρχει μια ξεκάθαρη δημόσια πίεση από ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου σε οποιονδήποτε τίθεται απέναντι στις απόψεις του χώρου» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης  απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι ακολουθεί μια ακροδεξιά πολιτική στα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη. «Εγώ είμαι ένας κεντρώος μετριοπαθής πολιτικός, η Νέα Δημοκρατία είναι μία κεντροδεξιά παράταξη» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η ατζέντα νόμος και τάξη είναι μία ατζέντα η οποία δεν έχει στο δικό μας το μυαλό ιδεολογικό πρόσημο και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να χαρακτηρίσει ακροδεξιό οποιονδήποτε του ασκεί σκληρή κριτική. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι εκτός από την ακροαριστερή τρομοκρατία υπάρχει και ακροδεξιά εγκληματική δράση στην Ελλάδα την οποία η ΝΔ έχει καταδικάσει με σαφήνεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις επενδύσεις στο Ελληνικό και στις Σκουριές, υπογραμμίζοντας πως δεν προχωρούν «με αποκλειστική υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση σε αυτές τις δύο επενδύσεις. Χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Στους Σκουριές θα χαθούν και δουλειές, στο Ελληνικό δεν δημιουργούνται δουλειές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα».