Skip to main content

Μητσοτάκης: Στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας με φορολογικά κίνητρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρευρέθηκε στο 1ο Προσυνέδριο «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους», στο οποίο μίλησαν εκπρόσωποι επιτυχημένων επιχειρήσεων.

Τη στήριξη της υγιούς νέας επιχειρηματικότητας με φορολογικά κίνητρα, απλοποίηση διαδικασιών, μεγαλύτερη κατάρτιση, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στο 1ο Προσυνέδριο «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους» στη Νίκαια.

Στο προσυνέδριο τοποθετήθηκαν τρεις εκπρόσωποι επιτυχημένων επιχειρήσεων που ήταν οι ομιλητές του πρώτου πάνελ (Βερέμης Μάρκος Συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας Upstream, Μαγιάτης Σπύρος Συνιδρυτής και Προϊστάμενος Τεχνολογίας της εταιρείας Workable και Βλάχος Μανώλης Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Filora Organics) και ανέπτυξαν πως πέτυχαν να διατηρήσουν και να μεγαλώσουν ακόμη και σε συνθήκες κρίσης.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στα νέα παιδιά, τα οποία σπουδάζουν και σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους. Και να τους πω ότι αυτές οι θετικές ιστορίες, τις οποίες ακούσαμε σήμερα, είναι πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν στη χώρα μας, κόντρα στην απαισιοδοξία, στη μιζέρια και στη μαυρίλα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Είναι παραδείγματα εταιρειών που ξεκίνησαν με μια καλή ιδέα, αλλά, κυρίως, με ένα πνεύμα επιχειρηματικότητας, που τους επέτρεψε τελικά να μη συμβιβαστούν με τη μετριότητα. Να παράγουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες και προϊόντα, στοχεύοντας, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά, κυρίως, στην παγκόσμια αγορά.

Στην πορεία, δημιουργήθηκαν μια σειρά από επιχειρήσεις, που έχουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Είναι επιχειρήσεις εξωστρεφείς, είναι επιχειρήσεις με νέους εργαζόμενους. Είναι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται το πολύ καλό υλικό ανθρώπινο δυναμικό, που παράγουν τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι επιχειρήσεις που πληρώνουν καλά τους εργαζόμενους τους. Είναι επιχειρήσεις, που έχουν και ένα πολύ ευχάριστο και ωραίο εργασιακό περιβάλλον και συνδυάζουν καλές απολαβές, με μια αίσθηση ομαδικής δουλειάς και αγώνα για έναν στόχο, ο οποίος ξεπερνάει την επίτευξη μόνο επιχειρηματικών κερδών».

Στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας

«Μιλάμε συχνά για μεγάλες επενδύσεις. Για το Ελληνικό, για τις Σκουριές, για άλλες ξένες επενδύσεις, που μπορεί να γίνονται στον κλάδο του τουρισμού ή του ορυκτού πλούτου. Προφανώς και αυτές οι επενδύσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές. Αλλά, πρέπει να καλλιεργήσουμε μια νέα γενιά, νέων επιχειρηματιών, που θα αντιλαμβάνονται την άσκηση της επιχειρηματικότητας μέσα από τον τρόπο από τον οποίο μας μίλησαν και οι τρεις σημερινοί ομιλητές. Δύο μεγάλες επιτυχημένες επιχειρήσεις και ένα start up, το οποίο κινείται σε έναν τομέα εξαιρετικά ενδιαφέρον, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πρωτογενούς τομέα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η δική μας βούληση είναι αυτού του είδους την υγιή νέα επιχειρηματικότητα, να τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Με φορολογικά κίνητρα, με απλοποίηση διαδικασιών, μεγαλύτερη κατάρτιση που θα επιτρέψει στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό, αλλά, ταυτόχρονα, αναδεικνύοντας τη σημασία της επιχειρηματικότητας, της ανάληψης ρίσκου και της συνεισφοράς αυτού του είδους επιχειρηματικότητας στην υγιή ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε.