Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ

«Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην χώρα. Κι αν χρειαστεί, ελεγχόμενα, θα εκπέμψουμε ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας».

Την ανάγκη άμεσης μείωσης των φόρων, ειδικά στις επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι αυτός είναι «ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα ότι αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτή τη χώρα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα προβεί αν χρειαστεί σε μονομερή κίνηση μείωσης φόρων.

«Αν η κυβέρνηση προτάξει ένα πειστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τότε είμαι βέβαιος οτι και οι θεσμοί θα δεχθούν να μειώσουν – έστω λίγο- τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλά ακόμη κι αν δεν το δεχθούν, θα μειώσουμε δαπάνες του δημοσίου για να μειώσουμε και τους φόρους. Και το κάνουμε έστω και μονομερώς. Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην χώρα. Κι αν χρειαστεί, ελεγχόμενα, θα εκπέμψουμε ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν γίνεται το 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος, συμπληρώνοντας ότι η Ν.Δ. επεξεργάζεται σχέδιο, το οποίο και θα παρουσιάσει μόλις αυτό είναι έτοιμο. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων ακόμη και χωρίς την έγκριση των δανειστών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε «θα το κάνουμε», με την παράλληλη παρουσίαση ενός κοστολογημένου σχεδίου για μείωση των δαπανών.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα πείσουμε τους Ευρωπαίους πως έχουμε συνολικο σχέδιο για την χώρα». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι εφόσον μια ελληνική κυβέρνηση προτάξει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα το έχει «αγκαλιάσει» η ίδια, η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα των πλεονασμάτων. Συμπλήρωσε επίσης ότι με λίγο μικρότερα πλεονάσματα, θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων, προκειμένου να ανασάνει η αγορά, ενώ επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει πράξη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ν.Δ. ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το "παλιό"». «Η Ν.Δ.», συνέχισε, «έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη Ν.Δ.». Προανήγγειλε επίσης τη συμμετοχή πολλών εξωκοιβουλευτικών στο κυβερνητικό σχήμα εφόσον η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει στις επόμενες εκλογές, καταλογίζοντας στον κ. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, ότι «απαξίωσε και την έννοια της πολιτικής ανανέωσης».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ν.Δ. δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει και πρόσθεσε ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων και δαπανών, αλλά και εξορθολογισμό του κράτους. «Εμείς δεν θα κάνουμε απολύσεις, αλλά δεν θα δεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», είπε επιπλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ., προαναγγέλλοντας αλλαγή του πλαισίου για τους μετακλητούς υπαλλήλους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε τα εξής:

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της Αστυνομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ερωτηθείς για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση αδυναμία να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως «η αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να καθαρίσει τα Εξάρχεια». Δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι υπογράμμισε θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ