Skip to main content

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι κακή συμφωνία ή χρεοκοπία

Το δίλημμα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι μία κακή συμφωνία ή η χρεοκοπία, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Το δίλημμα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, ως έχουν πλέον οι διαπραγματεύσεις, είναι μία κακή συμφωνία ή η χρεοκοπία, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως σημείωσε, «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», ενώ υποστήριξε πως «υπάρχουν ακόμη περιθώρια για συγκεκριμένες παρεμβάσεις βελτίωσης όρων που πραγματικά είναι εξαιρετικά προβληματικοί στο κείμενο αυτό το οποίο κατατέθηκε από τους θεσμούς, ειδικά στο ζήτημα του ΦΠΑ και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν συνολικά τη φορολόγηση».

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους Ευρωπαίους ταυτόχρονα καλύτερη μεταχείριση στα ζητήματα αυτά και ταυτόχρονα η εθνική πολιτική της κυβέρνησης τουλάχιστον κάποιων μελών της να κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, είπε: «Δίνετε την εντύπωση συνολικά ως κόμμα ότι είστε ασκέρι, δεν είστε κόμμα. Ο καθένας λέει τα δικά του».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναγνώρισε ότι ο πρωθυπουργός έχει πολιτικό κεφάλαιο, εντούτοις παρατήρησε πως όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού «θα δείτε πόσο γρήγορα αυτό το πολιτικό κεφάλαιο εξαφανίζεται».

Κάλεσε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα να αξιοποιήσει το πολιτικό αυτό κεφάλαιο «για να μαζέψει τις ακραίες φωνές του κόμματός του και για να δείξει ότι είναι Ευρωπαίος πρωθυπουργός που δεν είναι εκφραστής του ψεκασμένου αντιμνημονιακού αντιευρωπαϊσμού».

«Τι λύση θα δώσουν σήμερα στο εθνικό πρόβλημα οι εκλογές», διερωτήθηκε εν συνεχεία, εξηγώντας πως οι πρόωρες εκλογές θα σηματοδοτήσουν ρήξη και πως η χώρα θα προσφύγει στις κάλπες «σε κατάσταση χρεοκοπίας, κλειστών τραπεζών και μιας οικονομίας σε πλήρη παράλυση».

«Εδώ και τέσσερις μήνες ακούμε το παραμύθι ότι επειδή το 36% των Ελλήνων στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη. Τέλειωσαν τα παραμύθια πια. Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη, υπάρχουν και άλλα κοινοβούλια και άλλοι λαοί που έχουν άλλες απόψεις. Άρα οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα παρά μόνο την εσωτερική διαχείριση», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.