Skip to main content

Μητσοτάκης:Πήραν πολλά από τη μία τσέπη για να δώσουν ελάχιστα σε άλλη

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη Βουλή λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία σε πολλά πεδία.

Για αποτυχία και τυχοδιωκτισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική από τη Βουλή στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οικονομία. 

Η κυβέρνηση «πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη» σημείωσε αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα ο πρόεδρος της ΝΔ, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους ανέργους της χώρας που δεν ε΄χει ακταφέρει να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

«Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από όσο είχατε συμφωνήσει», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία σε πολλά πεδία. Είκοσι νεκροί και ούτε μία παραίτηση. Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στη δικαιοσύνη, μάλλον κατά του εαυτού της», σημείωσε αναφερόμενος στις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι έφυγε για την Σουηδία και στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ότι «δεν έκρινε σκόπιμο να γυρίσει από την Αμερική». «Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στην περιοχή, σημειώνοντας ότι είχαν εγκριθεί παρεμβάσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν.

«Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης εδαφών; Γιατί φτάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς; Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι; Γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι; Τα ερωτήματα περιμένουν απάντηση και θα τα θέτουμε μέχρι να πάρουμε απάντηση», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«20 νεκροί και ο πρωθυπουργός έφυγε για τη Σουηδία. Είναι απών από κάθε φυσική καταστροφή», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για ένα «γρήγορο πέρασμα» από τις πληγέντες περιοχές του κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι αποφεύγει να συναντηθεί με τους πολίτες.

Όπως πρόσθεσε, «σε αντίθεση με εσάς εμείς φερθήκαμε με απόλυτη υπευθυνότητα. Συστήσαμε Επιτροπή Ειδικών και προτείναμε σειρά μέτρων άμεσης ανακούφισης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντοιλίτευσης εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης, αναφερόμενος στο περιστατικό τραυματισμού της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, αλλά και στην εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στον προαύλιο χώρο του υπουργείο Άμυνας.