Skip to main content

Μοναδικές ευκαιρίες από τη Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College

Η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College έχει ανθρωποκεντρική κατεύθυνση και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσωπική ανάπτυξη κάθε φοιτητή.

Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σε συνεργασία με το κορυφαίο κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο σε σπουδές Εκπαίδευσης, το University of Derby, προσφέρει η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College.

Ακόμα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Σχολή συνιστά έναν κορυφαίο χώρο διδασκαλίας και έρευνας, που παρέχει στους φοιτητές στέρεες ακαδημαϊκές βάσεις, όπως επίσης πρακτικές, αλλά και κοινωνικές δεξιότητες, απαραίτητες για μια πετυχημένη επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η Σχολή έχει ανθρωποκεντρική κατεύθυνση και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσωπική ανάπτυξη κάθε φοιτητή. Ανακαλύπτει τις ξεχωριστές δυνατότητες και τα ταλέντα κάθε σπουδαστή  βοηθώντας στην αυτοεξέλιξή του, καθοδηγώντας τον ενεργά προς την πραγματοποίηση των στόχων του, συνενίζει η ανακοίνωση. Σε αυτό το ταξίδι, ο σπουδαστής πλαισιώνεται από μια δυναμική ομάδα εκπαιδευτών, επιστημόνων, συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών.

Οι φοιτητές φέτος είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλα δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών, με διακεκριμένους ομιλητές, πάνω σε θέματα της ειδίκευσής τους. Η Σχολή  συνεργάζεται με κορυφαίους επαγγελματίες, καθώς και σημαντικούς φορείς πολιτισμού και έρευνας στην πόλη μας. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συναφείς οργανισμούς και κέντρα, συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, συναντήσεις με σημαίνουσες προσωπικότητες και συμμετοχή σε συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα.

Ο χώρος του Κολλεγίου, φιλοξένησε τον τελευταίο καιρό δυο συνέδρια με διεθνή συμμετοχή, στα οποία πρωτοστάτησαν οι σπουδαστές μας, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικές βραδιές και θεματικές ημερίδες.
Η Σχολή Εκπαίδευσης είναι η μοναδική Σχολή που δραστηριοποιείται άμεσα στο πρόγραμμα Erasmus, μέσω του οποίου προσφέρει στους σπουδαστές δυνατότητα συμμετοχής σε πλήρως επιδοτούμενα προγράμματα σε χώρες του εξωτερικού.

Το τρέχον εξάμηνο, προπτυχιακοί σπουδαστές συμμετείχαν σε επταήμερα προγράμματα που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη, αλλά και στα Βαλκάνια, μέσω των οποίων τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν έναν προορισμό της επιλογής τους, να δικτυωθούν με νέους από όλον τον κόσμο, να παρακολουθήσουν εξαιρετικής ποιότητας διαδραστικά εργαστήρια και να λάβουν την πιστοποίηση Youthpass της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.   
Πρακτική στο εξωτερικό

Επιπλέον, η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College είναι η μοναδική η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση από έναν μήνα έως ένα χρόνο στο εξωτερικό, σε φορέα της επιλογής τους, μέσω έγκυρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν πλήρως τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής, διατροφής, μετακίνησης εντός προορισμού, μαθημάτων ξένης γλώσσας και προσφέρουν επιπλέον ένα μηνιαίο επίδομα για προσωπικά έξοδα.
Τέλος, η Σχολή ενεργοποιεί τους σπουδαστές της σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, ενώ τα τμήματά της συμμετέχουν σε διεθνείς εκστρατείες με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την καταπολέμηση του bullying. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σπουδαστές μας εκπαιδεύονται σε διαπολιτισμικές και βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία των πολιτών.

Ποια προγράμματα σπουδών προσφέρει η Σχολή Εκπαίδευσης

Η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών:  BΑ (Hons) in Early Childhood Studies, MA Education: Special Educational Needs & Disability καθώς και MA Education: Leadership & Management

Σχέδιο Ανάπτυξης της Απασχολησιμότητας

Οι φοιτητές του BΑ (Hons) Early Childhood Studiesσυμμετέχουν ενεργά στο ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Απασχολησιμότητας (MC Employability Scheme) που έχει αναπτύξει το MediterraneanCollege, με και αποκτούν προβάδισμα στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει:


Student Excellence Conference
Education Awards
Job Fair  
Xinis Education Festival
Guest Lectures
Πρακτική Άσκηση – Εθελοντισμός
Εκπαιδευτικές Επισκέψεις
Simulations – Role Plays
CareerOffice: Συμβουλευτική Καριέρας& Εύρεση Εργασίας