Skip to main content

Μόνο για τις γιορτές οι άδειες στους μικροπωλητές

Βήματα πίσω κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την παρουσία των μικροπωλητών στην πλατεία Αριστοτέλους, στους οποίους αναμένεται να επιτρέψει μόνο για τις ημέρες των εορτών να εργαστούν στις παρόδους.

Βήματα πίσω έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφορικά με την παρουσία των μικροπωλητών στον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους τις ημέρες των εορτών.  Πρότεινε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου να δοθεί στους μικροπωλητές, συγκεκριμένος αριθμός θέσεων και σημείων, μόνο για 15 ημέρες, προκειμένου να αυτοί να μπορέσουν να δουλέψουν.

Οι θέσεις αυτές, όπως ανέφερε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Ανδρέας Κουράκης, θα είναι τέσσερις και θα βρίσκονται στις παρόδους του άξονα της Αριστοτέλους.

Μάλιστα, όπως επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να μπει τάξη στο θέμα των μικροπωλητών. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε, πρόκειται να προχωρήσει σε διαγωνισμό ιδεών, προκειμένου να έχουν οι μικροπωλητές καλαίσθητους πάγκους, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης για να εκθέτουν τα εμπορεύματά τους. μάλιστα, ο δήμος σκοπεύει να τους δώσει και δωρεάν ρεύμα.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν σήμερα μικροπωλητές, οι οποίοι ζητούσαν να τους επιτραπεί να εργαστούν στην πλατεία Αριστοτέλους.