Skip to main content

Μόνο με την ΕΛΑΣ οι δράσεις της δημοτικής αστυνομίας για το παρεμπόριο

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση κατά του παρεμπορίου από μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας στο παραλιακό μέτωπο.

Μόνο σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Κυκλοφορίας και Δημοτικής Αστυνομίας Λευτέρης Κιοσέογλου, απαντώντας σε κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει η παραλία της πόλης, από παράνομους μικροπωλητές.

«Είναι καθαρά θέμα της ελληνικής αστυνομίας, καθώς εκείνη μπορεί να προχωρήσει στην  αυτόφωρη διαδικασία. Οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να το κάνουν. Σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα βγαίνουν με μεικτά κλιμάκια, όποτε το ζητήσει η ελληνική αστυνομία και γίνονται έλεγχοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κιοσέογλου.

Ήδη, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε ανάλογη επιχείρηση από τις 13.00 έως τις 18.00, από μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας, στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στο τμήμα επί της Λεωφόρου Νίκης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας, το κλιμάκιο προχώρησε σε κατασχέσεις εμπορευμάτων. «Ακόμα και όταν αποχώρησε οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, εμείς παραμείναμε στην περιοχή και διώχναμε τους παράνομους πλανόδιους», ανέφερε ο κ. Κιοσέογλου.

Για τραγική εικόνα στο παραλιακό μέτωπο είχε κάνει νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης. Όπως εξήγησε, από την μια πλευρά είναι ο ποδηλατόδρομος και από την άλλη οι μικροπωλητές που καλύπτουν μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου. Ο κ. Κυριζίδης κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να λάβει μια άμεση απόφαση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα του παρεμπορίου και τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις του, πραγματοποιήθηκε, στις αρχές Μαρτιου, συνάντηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μεταξύ του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή  Φώτη Δομζαρίδη και στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Τότε είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.