Skip to main content

Μόνον η Ελλάδα δεν ανησυχεί για τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό

Στην Ελλάδα, σε τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν λόγο ακόμη να προβούν οι ριζοσπάστες ισλαμιστές, πρωτίστως για δύο λόγους...

Φαίνεται πως η πολιτεία εφησυχάζει από το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη τρομοκρατικές ενέργειες από ριζοσπάστες ισλαμιστές. Δεν γνωρίζω πού το αποδίδει η κυβέρνηση, ανησυχώ όμως από το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ δείχνει να παρακολουθεί απλώς τα γεγονότα. Αν μάλιστα συμβεί η Αστυνομία να εφαρμόσει τους νόμους, βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως της Νεολαίας του, υποστηρίζοντας πάντα τους παρανομούντες.

Στην Ελλάδα, σε τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν λόγο ακόμη να προβούν οι ισλαμιστές, πρωτίστως για δύο λόγους: Να μη αντιδράσει ο λαός, που τώρα τους ανέχεται αναγκαστικά, και κλείσει τις πύλες εισόδου Αφρικανών και Ασιατών μεταναστών προς την Ευρώπη, και επειδή άλλη επικοινωνιακή βαρύτητα έχει ένα κτύπημα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, από ό,τι στην Ελλάδα (και ενδεχομένως να μη ενοχληθούν καθόλου οι Ευρωπαίοι που κτυπήθηκαν οι "τεμπέληδες" Έλληνες).

Ασφαλώς και ανοηταίνουν όσοι υποστηρίζουν πως μας συμπαθούν οι ισλαμιστές λόγω Μ. Αλεξάνδρου, λες και οι πνευματικά καθυστερημένοι τρομοκράτες γνωρίζουν τι ήταν ο Αλέξανδρος, ή οι Δυτικοί καθοδηγητές τους εμφορούνται από ηθικές αρχές.

Πριν μεταφέρω τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που εξήχθησαν από συνδιάσκεψη Εκπαιδευτικών στην Βουλγαρία, με θέμα την ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων, να σημειώσω μόνον ένα στοιχείο από τα δεκάδες, που αποδεικνύουν ότι συνειδητά η ελληνική πολιτεία επιτρέπει την ύπαρξη αυτού του φαινομένου στη χώρα μας, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ή, γιατί να κρυβόμαστε, με προβλεπόμενες συνέπειες.

Από τους μιναρέδες, πέντε  φορές την ημέρα, ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς από μεγάφωνα, την στιγμή που στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας απαγορεύεται στις ορθόδοξες εκκλησίες κάθε Κυριακή πρωί να χρησιμοποιούν μεγάφωνα για την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας. Μάλιστα, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και συνηγορία όλων των "προοδευτικών" στοιχείων κτυπούν και οι καμπάνες με χαμηλότερη ένταση.

Πριν από το Πάσχα διεξήχθη στη Σόφια Συνδιάσκεψη, αφιερωμένη στην ασφάλεια των παιδιών στο βουλγαρικό σχολείο. Η Συνομοσπονδία των Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα λόγια του Τσαβντάρ Χρίστοφ, αντιπροέδρου της Συνομοσπονδίας, εν όψει της νέας πρόκλησης στην Ευρώπη -δηλαδή της ριζοσπαστικοποίησης νέων από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και εθνικότητες-, γνωστοποίησε περίεργα αποτελέσματα από μακροπρόθεσμη κοινωνιολογική έρευνα.

Σύμφωνα με την Βουλγαρική Ραδιοφωνία, η καθηγήτρια Τατιάνα Ντρόνζινα, επικεφαλής της έρευνας, υπενθύμισε, ότι δεν είναι υποχρεωτικό η ριζοσπαστικοποίηση να οδηγήσει σε τρομοκρατία. Το πρόβλημα είναι, ότι η εικόνα ριζοσπαστικοποίησης στην Βουλγαρία γρήγορα αλλάζει: «Είναι αναμφίβολο, είπε, ότι τα παιδιά από τις παραδοσιακές για τη Βουλγαρία μουσουλμανικές κοινότητες δεν επέτρεψαν τη διείσδυση ριζοσπαστικών τάσεων στη χώρα μας.

» Αλλά τώρα εγκυμονεί κινδύνους ο πρόσφατος εξισλαμισμός ομάδων Ρομά, που δεν έχουν ιστορικά ένστικτα αυτοσυντήρησης. Υπάρχουν σίγουρες ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης των παιδιών και των εφήβων απ’ αυτές τις κοινότητες. Οι πατέρες τέτοιων μαθητών κατηγορηματικά αρνούνται να έρθουν και να συζητήσουν με τον διευθυντή του σχολείου εάν είναι γυναίκα. Τέτοιο πράγμα ποτέ δεν είδα στη μουσουλμανική Κεντρική Ασία».

« (…) Για πρώτη φορά πέρυσι σε χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο, τα παιδιά από οικογένειες, που ασπάστηκαν το ριζοσπαστικό Ισλάμ, έσπασαν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα στο σχολείο με την εξήγηση, ότι αυτή η γιορτή δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ και άρα πρέπει να ματαιωθεί. Κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές οι μαθητές ήταν σε κατασκήνωση στην Τουρκία για την εκμάθηση του Ισλάμ. Κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται αυτές οι κατασκηνώσεις και με τι ακριβώς ασχολούνται τα παιδιά εκεί.

» Οι μαθητές αρνούνται να μάθουν και να μιλούν τα βουλγαρικά. Λόγω του γλωσσικού φράγματος οι καθηγητές αντιμετωπίζουν τεράστια εμπόδια στη δουλειά τους».

Αυτά είναι μερικά από τα ανησυχητικά συμπεράσματα. Οι Βούλγαροι ανησυχούν. Οι Έλληνες συνάδελφοί τους;