Skip to main content

Monopoly:«Πουλάνε» Λευκό Πύργο και «αγοράζουν» Καμάρα οι Θεσσαλονικείς

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη Monopoly Thessaloniki, έρχεται τουρνουά στην πόλη τον Νοέμβριο. Τι λέει ο διευθυντής της Winning Moves στη Voria.gr.

Μια Monopoly με τον Λευκό Πύργο, την Πλατεία Ναυαρίνου, την Καμάρα, την Πλατεία Αριστοτέλους και πολλά άλλα γνωστά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, μπορούν να καμαρώνουν πλέον οι Θεσσαλονικείς, καθώς χθες έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πασίγνωστου επιτραπέζιου παιχνιδιού, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ (δείτε εδώ).

Έτσι, η πόλη μας απέκτησε τη δική της MONOPOLY, το θρυλικό επιτραπέζιο παιχνίδι αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών, όπου περιλαμβάνονται γνωστά τοπόσημα, μνημεία, κτήρια, ξενοδοχεία, αθλητικά στάδια και δρόμοι της Θεσσαλονίκης.

O Mr. Monopoly είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο και είχε ζητήσει από τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς να προτείνουν ιδιοκτησίες της πόλης, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη νέα ειδική έκδοση Monopoly Thessaloniki.

Σε συνέντευξή του στη Voria.gr, o Διευθυντής Ανάπτυξης Monopoly της Winning Moves, Lazar Vukovic, δήλωσε ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και ότι από την πρώτη μόλις μέρα, ταχυδρομήθηκαν 1.000 προτάσεις, ενώ μέχρι το τέλος της προθεσμίας, οι προτάσεις ήταν δεκάδες χιλιάδες.

«Δώσαμε την δυνατότητα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους Έλληνες της Διασποράς και όλους παγκοσμίως να έρθουν και να προτείνουν τι θα έπρεπε να βρίσκεται πάνω στο ταμπλό της Monopoly Thessaloniki. Δεχθήκαμε υπέροχες προτάσεις όπως επίσης και κάποιες πολύ διασκεδαστικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στην νέα έκδοση του, το παιχνίδι, εκτός από διάσημα μνημεία και σημεία της Θεσσαλονίκης, διαθέτει και διάφορες τοπικές επιχειρήσεις και οργανώσεις με τις οποίες συνεργάστηκε η εταιρεία για τη δημιουργία του.

Σημεία όπως η Εγνατία, η Τσιμισκή, η πλατεία Ελευθερίας, η ΔΕΘ και το Μακεδονία Παλλάς, αρχαιολογικοί χώροι όπως η Ροτόντα και τα τρία μεγαλύτερα γήπεδα της πόλης, η Τούμπα, το Καυτανζόγλειο και το «Nick Gallis Hall»... «στολίζουν» το ταμπλό, ενώ δεν λείπουν και εταιρείες όπως η Shell, αλλά και ο ΟΣΕ.



Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, η Θεσσαλονίκη είναι μια μοναδική πόλη, με τεράστια ιστορία, καθ' όλη τη διάρκεια της Ρωμαΐκής, Βυζαντινής και σύγχρονης εποχής και ούσα η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι πολύ λογικό, όπως τόνισε, η Winning Moves να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση για να την αγκαλιάσει η πόλη.

«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είναι περήφανη η Θεσσαλονίκη και η νέα έκδοση της Monopoly θα είναι ένα από αυτά», υπογράμισε συγκεκριμένα ο κ. Vukovic.

Μάλιστα, η Winning Moves προετοιμάζει άλλη μια πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη, ένα τουρνουά Monopoly το οποίο θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Νοέμβριο. Η Winning Moves θα διοργανώσει για μια χρονιά, στο πλαίσιο της Monopoly Thessaloniki, ένα event στο οποίος ο καθένας που το επιθυμεί και είναι λάτρης της Monopoly, θα μπορέσει να ανταγωνιστεί με φίλους και γνωστούς στο αγαπημένο του παιχνίδι.

Πάντως, σε ότι αφορά το δικό του προσωπικό αγαπημένο μέρος της Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Monopoly της Winning Moves δήλωσε φαν της πλατείας Αριστοτέλους, καθώς την επισκέφθηκε τον περασμένο Ιούνιο και την περιέγραψε ως... καταπληκτική.

«Για μένα όμως η Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποι της, είναι πολύ ευγενικοί, αληθινοί και εξυπηρετικοί, κάτι το οποίο δεν έχω δει ποτέ σε τόσο μεγάλη πόλη, μια πραγματική θετική στάση απέναντι στη ζωή. Θα την επισκέπτομαι ακόμη συχνότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Vulcovic πετάει το ζάρι της Monopoly Thessaloniki

Αναφορικά με τη μεγαλύτερη πρόκληση στην βιομηχανία των επιτραπέζιων παιχνιδιών, ο κ.Vukovic εξηγεί ότι αυτή είναι η εταιρεία να συμβαδίζει με τη ζήτηση, καθώς τα social media, αλλά και η τεχνολογία, έχουν επιτρέψει στην βιομηχανία να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

«Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο όπου είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, αλλά ουσιαστικά, αποσυνδεδεμένοι ένας από τον άλλον. Η Winning Moves δημιουργεί παιχνίδια με ειδικές εκδόσεις προκειμένου να προσελκύσει ανθρώπους με ποικίλα ενδιαφέροντα, από την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το ποδόσφαιρο κα και με αυτό τον τρόπο να εφαρμόσει αυτές τις θεματικές σε παιχνίδια όπως η Monopoly, Top Trumps, Guess Who και άλλα», δήλωσε ο Διευθυντής Ανάπτυξης Monopoly της Winning Moves.

Η τιμή της Monopoly Thessaloniki κυμαίνεται στα 35-40 ευρώ και διατίθεται πλέον στην ελληνική αγορά, από τα καταστήματα Jumbo.